Gelderland archive

Inwoners Gelderse Aalst winnen samen 225.000 euro bij de Postcode Loterij

Gelderland

Goed nieuws voor acht deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 5308JR (straat: Koningin Emmastraat) in Aalst. Op die postcode is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste de gelukkige winnaars op dinsdag 10 januari met de cheques.

Lees meer

Inwoners Didam winnen samen 1.225.000 euro bij de Postcode Loterij

Gelderland

Goed nieuws voor maar liefst tweeëndertig deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 6942 ME (straat: Haverveld) in Didam. Op die postcode is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste de gelukkige winnaars op dinsdag 10 januari met de cheques.

Lees meer

Drie tonnen van Postcode Loterij in provincie Gelderland

Gelderland

Een feestelijk begin van het nieuwe jaar voor Postcode Loterij deelnemers in Gelderland. Op drie postcodes in die provincie is een ton gevallen. Dit werd zojuist bekendgemaakt door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld via een livestream op Facebook, YouTube, NU.nl en postcodeloterij.nl. De winnaars krijgen persoonlijk bericht over de hoogte van hun gewonnen prijs.

Lees meer

Video: Olcay Gulsen verrast Voedselbanken met extra geld Postcode Loterij

Goede Doelen Nieuwsberichten

Een grote verrassing voor de Voedselbanken. Bij een bezoek van hun ambassadeur Olcay Gulsen ontvangen zij mooi nieuws. In een doos vol cadeaus bleek óók een cheque van 900.000 euro van de Postcode Loterij te zitten. Een welkom bedrag voor de organisatie die het aantal klanten flink ziet stijgen.

Lees meer

Trees for All verrast met schenking van 1 miljoen

Nieuwsberichten Goede Doelen

1 miljoen euro voor Trees for All, nog meer bomen voor de wereld! De Nationale Postcode Loterij ondersteunt dat van harte. Daarom werd het betrokken en enthousiaste team van Trees for All verrast met een schenking van 1 miljoen euro. Na de schenking uit 2020 is dit de tweede bijdrage die de stichting ontvangt.

Lees meer

Inwoners Nijmegen winnen samen 250.000 euro bij de Postcode Loterij

Gelderland

Goed nieuws voor tien deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 6533 DP (Eulerstraat) in Nijmegen). Op die postcode is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. In de zomer viel ook al een PostcodeStraatprijs in dezelfde stad. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld en Koffietijd-presentatrice Vivian Slingerland verrasten de gelukkige winnaars vrijdag met de cheques.  

Lees meer

Inwoners Wijchen winnen samen 175.000 euro bij de Postcode Loterij

Gelderland

Goed nieuws voor vier deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 6602VB (Aalsburg) in Wijchen. Op die postcode is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld en Koffietijd-presentatrice Vivian Slingerland verrasten de gelukkige winnaars vrijdag met de cheques. 

Lees meer

Inwoners Lent winnen samen 100.000 euro bij de Postcode Loterij

Gelderland

Goed nieuws voor vier deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 6663DK (Salviastraat) in Lent. Op die postcode is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld en Koffietijd-presentatrice Vivian Slingerland verrasten de gelukkige winnaars onlangs met de cheques.

Lees meer

Riekie uit het Gelderse Elst door Winston Gerschtanowitz verrast met 449.000 euro

Gelderland

Een geweldige verrassing op de zondagavond voor Riekie uit Elst in Gelderland. Winston Gerschtanowitz mocht Riekie verrassen met 449.000 euro, hetzelfde bedrag als studiowinnaar Ruben uit Amsterdam won tijdens de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht.

Lees meer

Wouter uit Groesbeek wint 21.000 euro bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Gelderland

Wouter uit Groesbeek is de winnaar van 21.000 euro in de spelshow Postcode Loterij Miljoenenjacht die zojuist werd uitgezonden. Nadat Wouter alle kandidaten wist weg te spelen, speelde hij het finalespel en won dit geldbedrag. Wouter was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 6562 uitgenodigd in de studio.

Lees meer

Bob uit Doetinchem valt in de prijzen in tv-show Miljoenenjacht

Gelderland

Bob uit Doetinchem is de gelukkige winnaar van 47.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Tijdens de zenuwslopende halve finale, besloot hij het spel te verlaten. Door op de rode knop te drukken verzekerde Bob zich van 47.000 euro. Bob was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 7002 in de studio aanwezig. 

Lees meer

Thuiswinnaar Geert uit Dinxperlo wint 488.000 euro

Gelderland

Een geweldige verrassing op de zondagavond voor Geert uit Dinxperlo.  Winston Gerschtanowitz mocht hem verrassen met 488.000 euro, hetzelfde bedrag als studiowinnaar Bertha uit Ubbena won tijdens de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht.

Lees meer

Inwoners Nijmegen winnen samen 350.000 euro bij de Postcode Loterij

Gelderland

Goed nieuws voor twaalf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 6543JA (straat: Godfried Bomansstraat).

Lees meer

Inwoners Ede winnen samen 150.000 euro bij de Postcode Loterij

Gelderland

Goed nieuws voor 5 deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 6715EV (straat: Nijeveld in Ede). Op die postcode is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste de gelukkige winnaars met de cheques.

Lees meer

Behandeling ALS weer een stapje dichterbij dankzij steun Postcode Loterij

Goede Doelen Nieuwsberichten

Voor de dodelijke zenuw/spierziekte ALS is dringend een oplossing nodig. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling is de enige manier om ALS de wereld uit te helpen. TRICALS is het grootste Europese onderzoeksinitiatief om een behandeling voor ALS, en de aanverwante ziektes PSMA en PLS, te vinden. Het uiteindelijke doel van TRICALS is om samen een wereld te creëren zonder deze ziektes. Dankzij een bijdrage van €900.000 van de Nationale Postcode Loterij aan Stichting ALS Nederland ontvangt TRICALS extra financiële steun voor het onderzoek.

Lees meer

Honderden miljoenen euro’s van Postcode Loterij naar goede doelen

Nieuwsberichten Goede Doelen

Deelnemers van de Postcode Loterij maken met hun vaak jarenlange deelname het verschil. Vorig jaar speelden zij 331,9 miljoen euro bij elkaar voor goede doelen. Het geld gaat naar een grote verscheidenheid van organisaties die ieder op hun eigen manier bijdragen aan een groene, rechtvaardige wereld waarin we niemand uit het oog verliezen.

Lees meer

Kanjertruck heeft oranjekoorts

Goede Doelen Nieuwsberichten

De Kanjerkoorts begint dit jaar extra vroeg! De Postcode Loterij reikt dit jaar namelijk de eerste KoningsKanjer ooit uit: een nieuwe miljoenenprijs met een hoogte van 36,7 miljoen euro. Speciaal voor de KoningsKanjer is de welbekende Kanjertruck de hele maand april in een feestelijk jasje gestoken. Wáár de gekroonde Kanjertruck op de rem trapt om als vanouds een groot wijkfeest te vieren, blijft nog spannend tot 1 mei. Dan maakt de Postcode Loterij namelijk bekend welke buren er samen met de miljoenenprijs vandoor gaan en voor wie 1 mei misschien wel de mooiste dag van het jaar wordt. Het traditionele wijkfeest vindt vervolgens plaats op 7 mei. 

Lees meer

Centra voor leven met en na kanker steeds urgenter

Goede Doelen Nieuwsberichten

Kanker en het (leren) leven met kanker is een maatschappelijk probleem. Eén op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Elke Nederlander krijgt met deze ziekte te maken als naaste, mantelzorger of nabestaande. De gemiddelde vijfjaarsoverleving van kanker is de laatste decennia gelukkig sterk toegenomen en ligt nu op 65%. Het gevolg daarvan is een groeiende groep van ruim 800.000 mensen die leeft met en na kanker. Dit aantal neemt toe naar meer dan één miljoen mensen in 2030. Ruim een miljoen mensen die weliswaar de diagnose kanker hebben overleefd, maar vaak met tal van klachten als gevolg van de behandeling blijven rondlopen. Stichting IPSO kan nu dankzij een schenking van de Postcode Loterij van 800.000 euro psychosociale zorg bieden aan meer mensen.

Lees meer

Begeleiding kwetsbare jongeren krijgt impuls

Goede Doelen Nieuwsberichten

Jongeren krijgen meer kansen op de arbeidsmarkt! Dankzij een genereuze schenking van 500.000 euro van de Postcode Loterij kan de Buzinezzclub de komende jaren nóg meer kwetsbare jongeren helpen succesvol te participeren op de arbeidsmarkt. Dat maakte de organisatie woensdag - tijdens haar kick off – bekend. Tijdens dit evenement vierde de Buzinezzclub de successen van jongeren die zij de afgelopen maanden heeft begeleid. Het gaat om kwetsbare jongeren die nu een baan of opleiding hebben gevonden of zijn gestart met een eigen onderneming.

Lees meer

Tien jaar 1-op-1 verbindingen: Stichting Thuisgekookt viert jubileum en 500.000ste ontmoeting

Goede Doelen Nieuwsberichten

 

Stichting Thuisgekookt (eerder Thuisafgehaald) bestaat 8 maart 2022 tien jaar. Reden dus voor een feestje! Via de stichting, die sinds 2012 thuiskoks aan (kwetsbare) buurtgenoten koppelt, zijn inmiddels ruim 800.000 maaltijden gedeeld, meer dan 72.500 verbindingen gelegd en hebben 500.000 ontmoetingen plaatsgevonden. Om ervoor te zorgen dat de stichting, juist ook na Corona, haar goede werk kan voortzetten, ontvangt zij een eenmalige schenking van 500.000 euro van de Postcode Loterij.

Lees meer

IFAW zet in op betere bescherming van walvissen, dolfijnen en bruinvissen

Goede Doelen Nieuwsberichten

 

IFAW schaalt de bescherming van walvissen, dolfijnen en bruinvissen verder op met een bijdrage van 1.500.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. Deze dieren spelen een belangrijke rol in het reguleren van marine ecosystemen en in het opslaan van CO2, waarmee ze klimaatverandering helpen tegengaan. De schenking zal worden gebruikt om de overlevingskansen van geredde zeezoogdieren na hun vrijlating te helpen verbeteren. Ook zet IFAW met de bijdrage een langdurig en duurzaam trainingsprogramma op om eerstehulpverleners te ondersteunen en op te leiden. 

Lees meer

Vrouwen leiden de transitie naar eerlijke mijnbouw in Zuid-Afrika

Goede Doelen Nieuwsberichten

Het is duidelijk dat een overstap naar duurzame energie van groot belang is voor de maatschappij, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Deze duurzame energietransitie leunt sterk op grondstoffen, zoals koper, mangaan en kobalt die gebruikt worden in onder meer windturbines, elektrische auto’s en e-bikes. Bij de winning van die mineralen worden echter vaak vrouwenrechten geschonden. Daarom slaan ActionAid en de Nationale Postcode Loterij vanaf vandaag, op Internationale Vrouwendag, de handen ineen om samen met vrouwen in Zuid-Afrika het tij te keren en eerlijke mijnbouw te realiseren waarbij vrouwenrechten gewaarborgd blijven. 

Lees meer

Doorontwikkeling slimme epilepsiecamera van EpilepsieNL mogelijk dankzij schenking van Nationale Postcode Loterij

Goede Doelen Nieuwsberichten

Een langgekoesterde droom van EpilepsieNL en onderzoekers van het TeleConsortium (SEIN, ACE Kempenhaeghe en UMC Utrecht) wordt eindelijk werkelijkheid! De slimme epilepsiecamera, waar het Teleconsortium met hulp van EpilepsieNL een baanbrekend algoritme voor ontwikkelde, kan de laatste essentiële stap in de doorontwikkeling maken. Dit kan dankzij een schenking van 235.000 euro van de Nationale Postcode Loterij.

Lees meer

Stichting Lezen en Schrijven ontvangt extra bijdrage van 375.000 euro van Postcode Loterij

Goede Doelen Nieuwsberichten

Stichting Lezen en Schrijven heeft als doel dat iedereen kan meedoen, ook als je moeite hebt met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer. De stichting ontvangt een extra bijdrage van 375.000 euro van de Postcode Loterij. Met deze extra bijdrage gaat Stichting Lezen en Schrijven nieuwe, positieve manieren van leren ontwikkelen met de inzet van gamificatie en serious games.  

Lees meer