Flevoland archive

Inwoners Almere winnen 100.000 euro bij Postcode Loterij

Flevoland

Een feestelijk begin van het nieuwe jaar voor deelnemers die meespelen met postcode 1317 KG in Almere. Op deze postcode is namelijk een ton gevallen van de Postcode Loterij. Dit werd zojuist bekendgemaakt door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld via een livestream op FacebookYouTubeNu.nl en postcodeloterij.nl. De winnaars krijgen persoonlijk bericht over de hoogte van hun gewonnen prijs.

Lees meer

Video: Olcay Gulsen verrast Voedselbanken met extra geld Postcode Loterij

Goede Doelen Nieuwsberichten

Een grote verrassing voor de Voedselbanken. Bij een bezoek van hun ambassadeur Olcay Gulsen ontvangen zij mooi nieuws. In een doos vol cadeaus bleek óók een cheque van 900.000 euro van de Postcode Loterij te zitten. Een welkom bedrag voor de organisatie die het aantal klanten flink ziet stijgen.

Lees meer

Trees for All verrast met schenking van 1 miljoen

Nieuwsberichten Goede Doelen

1 miljoen euro voor Trees for All, nog meer bomen voor de wereld! De Nationale Postcode Loterij ondersteunt dat van harte. Daarom werd het betrokken en enthousiaste team van Trees for All verrast met een schenking van 1 miljoen euro. Na de schenking uit 2020 is dit de tweede bijdrage die de stichting ontvangt.

Lees meer

Ellen uit Almere wint 32.700 euro in halve finale van tv-show Miljoenenjacht

Flevoland

Ellen uit Almere is de gelukkige winnaar van 32.700 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Tijdens de zenuwslopende halve finale besloot zij het spel te verlaten. Door op de rode knop te drukken verzekerde Ellen zich van 32.700 euro. Ellen was samen met negenenveertig wijkgenoten uit wijkcode 1352 aanwezig in de studio.

Lees meer

Timothy uit Almere wint splinternieuwe auto bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Flevoland

Timothy uit Almere is de gelukkige winnaar van een nieuwe auto in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Linda de Mol maakte bekend dat Timothy met de prijs naar huis ging, nadat een andere deelnemer de prijs aan zich voorbij liet gaan voor een plek aan de desk in de volgende ronde. Timothy was met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 1317 in de studio aanwezig.

Lees meer

Inwoners Lelystad winnen samen 50.000 euro bij de Postcode Loterij

Flevoland

Goed nieuws voor 2 deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 8226 AK in Lelystad. Op die postcode is namelijk de PostcodeStraatprijs gevallen. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste de gelukkige winnaars met de cheques.

Lees meer

Behandeling ALS weer een stapje dichterbij dankzij steun Postcode Loterij

Goede Doelen Nieuwsberichten

Voor de dodelijke zenuw/spierziekte ALS is dringend een oplossing nodig. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling is de enige manier om ALS de wereld uit te helpen. TRICALS is het grootste Europese onderzoeksinitiatief om een behandeling voor ALS, en de aanverwante ziektes PSMA en PLS, te vinden. Het uiteindelijke doel van TRICALS is om samen een wereld te creëren zonder deze ziektes. Dankzij een bijdrage van €900.000 van de Nationale Postcode Loterij aan Stichting ALS Nederland ontvangt TRICALS extra financiële steun voor het onderzoek.

Lees meer

Inwoners Dronten winnen SuperPostcodePrijs van 1 miljoen euro

Flevoland

Een grote verrassing voor veertien deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 8253 LJ (straat: Wijngaard) in Dronten. Op deze postcode is namelijk de SuperPostcodePrijs van 1 miljoen euro gevallen. Postcode Loterij-ambassadeur Caroline Tensen verraste de gelukkige winnaars gisteren met de cheques.  

Lees meer

Honderden miljoenen euro’s van Postcode Loterij naar goede doelen

Nieuwsberichten Goede Doelen

Deelnemers van de Postcode Loterij maken met hun vaak jarenlange deelname het verschil. Vorig jaar speelden zij 331,9 miljoen euro bij elkaar voor goede doelen. Het geld gaat naar een grote verscheidenheid van organisaties die ieder op hun eigen manier bijdragen aan een groene, rechtvaardige wereld waarin we niemand uit het oog verliezen.

Lees meer

Kanjertruck heeft oranjekoorts

Goede Doelen Nieuwsberichten

De Kanjerkoorts begint dit jaar extra vroeg! De Postcode Loterij reikt dit jaar namelijk de eerste KoningsKanjer ooit uit: een nieuwe miljoenenprijs met een hoogte van 36,7 miljoen euro. Speciaal voor de KoningsKanjer is de welbekende Kanjertruck de hele maand april in een feestelijk jasje gestoken. Wáár de gekroonde Kanjertruck op de rem trapt om als vanouds een groot wijkfeest te vieren, blijft nog spannend tot 1 mei. Dan maakt de Postcode Loterij namelijk bekend welke buren er samen met de miljoenenprijs vandoor gaan en voor wie 1 mei misschien wel de mooiste dag van het jaar wordt. Het traditionele wijkfeest vindt vervolgens plaats op 7 mei. 

Lees meer

Centra voor leven met en na kanker steeds urgenter

Goede Doelen Nieuwsberichten

Kanker en het (leren) leven met kanker is een maatschappelijk probleem. Eén op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Elke Nederlander krijgt met deze ziekte te maken als naaste, mantelzorger of nabestaande. De gemiddelde vijfjaarsoverleving van kanker is de laatste decennia gelukkig sterk toegenomen en ligt nu op 65%. Het gevolg daarvan is een groeiende groep van ruim 800.000 mensen die leeft met en na kanker. Dit aantal neemt toe naar meer dan één miljoen mensen in 2030. Ruim een miljoen mensen die weliswaar de diagnose kanker hebben overleefd, maar vaak met tal van klachten als gevolg van de behandeling blijven rondlopen. Stichting IPSO kan nu dankzij een schenking van de Postcode Loterij van 800.000 euro psychosociale zorg bieden aan meer mensen.

Lees meer

Begeleiding kwetsbare jongeren krijgt impuls

Goede Doelen Nieuwsberichten

Jongeren krijgen meer kansen op de arbeidsmarkt! Dankzij een genereuze schenking van 500.000 euro van de Postcode Loterij kan de Buzinezzclub de komende jaren nóg meer kwetsbare jongeren helpen succesvol te participeren op de arbeidsmarkt. Dat maakte de organisatie woensdag - tijdens haar kick off – bekend. Tijdens dit evenement vierde de Buzinezzclub de successen van jongeren die zij de afgelopen maanden heeft begeleid. Het gaat om kwetsbare jongeren die nu een baan of opleiding hebben gevonden of zijn gestart met een eigen onderneming.

Lees meer

  • ...