Michiel Verboven benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO) Novamedia/Postcode Lotteries

Sigrid van Aken: “Wij zijn verheugd met de benoeming van Michiel en de versterking van de top van onze organisatie. Michiel werkt al 18 jaar bij onze Loterijen in Nederland, waarvan de laatste 7 jaar als managing director. Hij is een snelle denker die met zijn brede kennis en ervaring een waardevolle toevoeging is op deze positie in onze organisatie. Zeker nu de wereld gebukt gaat onder de pandemie die de kwetsbaren in de samenleving het hardst raakt, richten we ons op het verder verstevigen van Novamedia/Postcode Lotteries. Zo kunnen we onze dromen en ambities voor een zo groot mogelijke bijdrage aan de samenleving op zoveel mogelijk plekken in de wereld verwezenlijken.”

Michiel Verboven over zijn stap: “Novamedia is de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft nu Postcode Loterijen opgezet in vijf landen. De ambitieuze, ondernemende aanpak met het doel de wereld mooier te maken is wat mij inspireert en waar ik me graag voor inzet. Ik kijk er naar uit om met alle bevlogen collega’s verder te werken aan die missie.”

Als opvolger van Michiel Verboven is Lennaert Kuijpers benoemd tot Managing Director van de Goede Doelen Loterijen naast Daan Peters en Dorine Manson. Kuijpers werkt sinds 2014 bij de organisatie, waarvan de afgelopen 4,5 jaar als Hoofd IT en dataservice.

Michiel Verboven
Na de Haarlem Business School, begint Michiel Verboven (1976) in 2000 bij Endemol als account manager. Daar leert hij ook de Loterijen kennen, waar hij in 2002 als Marketing Medewerker Sponsor Bingo Loterij (nu VriendenLoterij) aan de slag gaat. De functies Hoofd Marketing Sponsor Bingo Loterij in 2007 en drie jaar later Hoofd Marketing & Internet Nationale Postcode Loterij volgen. In 2013 verruilt hij deze functie voor die van Managing Director Goede Doelen Loterijen tot zijn benoeming in de directie in juni 2020. Als voorzitter van de Managing Directors was hij onder andere verantwoordelijk voor de afdelingen Dataservice/IT en de marketing afdelingen. De Loterijen ‘future-proof’ maken en houden is een belangrijk speerpunt in zijn takenpakket en een intrinsieke motivatie.

Over Novamedia
Novamedia is de bedenker en eigenaar van diverse merken en loterijformats, waaronder de Postcode Loterij in Nederland. Inmiddels heeft Novamedia ook in Zweden, Noorwegen, Duitsland en Groot-Brittannië een Postcode Loterij opgezet. De loterij-formats van Novamedia hebben tot en met 2019 geleid tot een totaalbedrag van 10,1 miljard euro dat geschonken is aan duizenden goede doelen en maatschappelijke initiatieven wereldwijd. Novamedia/Postcode Lotteries is de 2e grootste private donor ter wereld.

Daarnaast is Novamedia eigenaar van boekhandel Scheltema te Amsterdam en van Park Uitgevers (voorheen ‘Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam’), bestaande uit de uitgeverijen Bas Lubberhuizen, Fontaine Uitgevers, Nieuw Amsterdam, Podium en Wereldbibliotheek.

 

michielverboven-2.jpg
Foto: Roy Beusker