Boudewijn Poelmann draagt voorzitterschap over aan Sigrid van Aken

Boudewijn Poelmann draagt met ingang van maart 2020 de voorzittershamer over aan Sigrid van Aken. Zij wordt hiermee de nieuwe CEO van social enterprise Novamedia/Postcode Loterijen.

 

Dat maakte Poelmann, oprichter van Novamedia, vanavond bekend op het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. Tijdens deze bijeenkomst onthult de loterij traditiegetrouw hoeveel geld zij dankzij de deelnemers kan weggeven aan de goede doelen.
De organisatie, met als missie een betere wereld, passeerde onlangs de magische grens van 10 miljard euro, die zij inmiddels schonk aan honderden goede doelen en duizenden maatschappelijke initiatieven.
Dertig jaar na de eerste trekking en na het bereiken van deze mijlpaal, vindt Poelmann het een mooi moment om in goed overleg en met goedkeuring van de Raden van Commissarissen van Novamedia en de Goede Doelen Loterijen, het voorzitterschap over te dragen. Hij blijft voorlopig wel bestuurder.

Boudewijn Poelmann: “Op weg naar de tweede 10 miljard euro lijkt het mij het uitgelezen moment voor een nieuw gezicht op de plek van de voorzitter. Met veel plezier draag ik de hamer over aan mijn dierbare collega Sigrid van Aken. Sigrid is voor de meesten een goede bekende en ik heb er alle vertrouwen in dat zij met al haar talenten, samen met al die creatieve en bevlogen collega’s, onze mooie missie voor een betere wereld succesvol zal voortzetten.”

Sigrid van Aken nam symbolisch de voorzittershamer in ontvangst. Zij bedankte voor het in haar gestelde vertrouwen en roemde het niet aflatende lef en de moed van de oprichters om groot te denken en te handelen. "Het wordt vaak gezegd dat we zo’n bijzondere organisatie zijn. En dat is ook echt zo. Ik prijs me gelukkig met deze geweldige groep betrokken collega’s. We gaan natuurlijk door op de ingeslagen weg. We weten precies wat ons te doen staat.”, voegde van Aken er aan toe.

Sigrid van Aken is de afgelopen zeven jaar werkzaam als COO en later ook CFO van de Raad van Bestuur van Novamedia. In die hoedanigheid is zij lid van de directie van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen en daarmee van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij.
In 2002 begint zij op de afdeling Goede Doelen, die zij al snel aanvoert. In 2006 wordt zij benoemd tot adjunct-managing director van de drie Goede Doelen Loterijen, van waaruit zij doorgroeit tot voorzitter van de drie managing directors. In 2013 maakt zij de overstap naar de Raad van Bestuur van Novamedia, eigenaar van diverse loterijformats en merken waaronder de Postcode Loterij. Deze loterij werft inmiddels in vijf landen fondsen voor goede doelen.

Klik hier voor een gesprek met de nieuwe voorzitter van de Nationale Postcode Loterij: Sigrid van Aken. 

 

Gerelateerde artikelen

Manon uit Loon op Zand wint 28.000 euro bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Noord-Brabant

Een enorme verrassing voor Manon uit Loon op Zand. Zij is de gelukkige winnaar van 28.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Omdat de twee laatste kandidaten in de race voor een plek in de finale niet op de rode knop drukten, werd het uitstapbedrag verloot onder één van de kandidaten op de tribune. Manon was deze keer de gelukkige. Zij was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 5175 in de studio aanwezig.

Lees meer

Gouden Bel levert Rianne uit Oploo 50.000 euro op bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Noord-Brabant

Rianne uit Oploo is de gelukkige winnaar van 50.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Vlak voor de start van de finale werd bekend dat Rianne met ‘De Gouden Bel’ mocht gaan spelen. Zij belde bij koffernummer 5 en won daarmee 50.000 euro. Rianne was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 5841 in de studio aanwezig.

Lees meer

Timothy uit Almere wint splinternieuwe auto bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Flevoland

Timothy uit Almere is de gelukkige winnaar van een nieuwe auto in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Linda de Mol maakte bekend dat Timothy met de prijs naar huis ging, nadat een andere deelnemer de prijs aan zich voorbij liet gaan voor een plek aan de desk in de volgende ronde. Timothy was met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 1317 in de studio aanwezig.

Lees meer