Ouderen samen in beweging tijdens KoningsKanjerspelen in Capelle aan de IJssel

Groot feest in Capelle aan de IJssel! Daar stond vandaag voor bewoners van woonzorgcentrum Aafje (locatie Rozenburcht) volledig in het teken van beweging en oud-Hollandse spelen. De KoningsKanjerspelen zijn in aanloop naar de Nationale Beweegweek voor Ouderen (de OldStars VitaliteitsSpelen) in het leven geroepen om ouderen in beweging te brengen en met elkaar te verbinden. De KoningsKanjerSpelen zijn een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de Postcode Loterij.

ouderensameninbewegingtijdenskoningskanjerspelen2.jpg
Ouderen samen in beweging tijdens KoningsKanjerspelen Foto: Jurgen Jacob Lodder

 

In beweging met elkaar
Met de OldStars VitaliteitSpelen wil het Nationaal Ouderenfonds ouderen een week lang en door het hele land op een toegankelijke manier met elkaar in beweging brengen en het belang van bewegen voor ouderen onderstrepen. Met de KoningsKanjerspelen van vandaag hoopt het Nationaal Ouderenfonds sport- en beweegprofessionals te inspireren om mensen in beweging te brengen in woonzorginstellingen op Koningsdag, in de nationale beweegweek van 16 t/m 20 mei en de rest van het jaar.

Prof.dr. Erik Scherder over het belang van bewegen voor ouderen: “De KoningsKanjerspelen zijn een prachtig voorbeeld van ‘verrijkte omgeving’: een omgeving die uitdagend is, zowel lichamelijk als mentaal. En dat is precies wat de hersenen nodig hebben. Uitdaging en moeite doen om er een succes van te maken. En als het dan lukt? Een enorm beloningsgevoel waardoor de deelnemers verlangen naar méér! De verwachting is dat na deelname aan de KoningsKanjerspelen u niet meer stopt met meer gaan bewegen! Hoe geweldig is dat?!”

Aftellen tot KoningsKanjer van 36,7 miljoen euro
Het is bijna zover: op zondag 1 mei maakt de Postcode Loterij waar de eerste KoningsKanjer ooit is gevallen en welke deelnemers er met de miljoenenprijs van 36,7 miljoen euro vandoor gaan. Een week later, op 7 mei, barst het traditionele wijkfeest los. Naast de KoningsKanjer verdeelt de Loterij op 1 mei nog honderdduizenden andere prijzen door het hele land. Klik hier voor meer informatie over de KoningsKanjer.

 

Gerelateerde artikelen

Manon uit Loon op Zand wint 28.000 euro bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Noord-Brabant

Een enorme verrassing voor Manon uit Loon op Zand. Zij is de gelukkige winnaar van 28.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Omdat de twee laatste kandidaten in de race voor een plek in de finale niet op de rode knop drukten, werd het uitstapbedrag verloot onder één van de kandidaten op de tribune. Manon was deze keer de gelukkige. Zij was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 5175 in de studio aanwezig.

Lees meer

Gouden Bel levert Rianne uit Oploo 50.000 euro op bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Noord-Brabant

Rianne uit Oploo is de gelukkige winnaar van 50.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Vlak voor de start van de finale werd bekend dat Rianne met ‘De Gouden Bel’ mocht gaan spelen. Zij belde bij koffernummer 5 en won daarmee 50.000 euro. Rianne was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 5841 in de studio aanwezig.

Lees meer

Timothy uit Almere wint splinternieuwe auto bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Flevoland

Timothy uit Almere is de gelukkige winnaar van een nieuwe auto in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Linda de Mol maakte bekend dat Timothy met de prijs naar huis ging, nadat een andere deelnemer de prijs aan zich voorbij liet gaan voor een plek aan de desk in de volgende ronde. Timothy was met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 1317 in de studio aanwezig.

Lees meer