Ouderen samen in beweging tijdens KoningsKanjerspelen in Capelle aan de IJssel

Groot feest in Capelle aan de IJssel! Daar stond vandaag voor bewoners van woonzorgcentrum Aafje (locatie Rozenburcht) volledig in het teken van beweging en oud-Hollandse spelen. De KoningsKanjerspelen zijn in aanloop naar de Nationale Beweegweek voor Ouderen (de OldStars VitaliteitsSpelen) in het leven geroepen om ouderen in beweging te brengen en met elkaar te verbinden. De KoningsKanjerSpelen zijn een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de Postcode Loterij.

ouderensameninbewegingtijdenskoningskanjerspelen2.jpg
Ouderen samen in beweging tijdens KoningsKanjerspelen Foto: Jurgen Jacob Lodder

 

In beweging met elkaar
Met de OldStars VitaliteitSpelen wil het Nationaal Ouderenfonds ouderen een week lang en door het hele land op een toegankelijke manier met elkaar in beweging brengen en het belang van bewegen voor ouderen onderstrepen. Met de KoningsKanjerspelen van vandaag hoopt het Nationaal Ouderenfonds sport- en beweegprofessionals te inspireren om mensen in beweging te brengen in woonzorginstellingen op Koningsdag, in de nationale beweegweek van 16 t/m 20 mei en de rest van het jaar.

Prof.dr. Erik Scherder over het belang van bewegen voor ouderen: “De KoningsKanjerspelen zijn een prachtig voorbeeld van ‘verrijkte omgeving’: een omgeving die uitdagend is, zowel lichamelijk als mentaal. En dat is precies wat de hersenen nodig hebben. Uitdaging en moeite doen om er een succes van te maken. En als het dan lukt? Een enorm beloningsgevoel waardoor de deelnemers verlangen naar méér! De verwachting is dat na deelname aan de KoningsKanjerspelen u niet meer stopt met meer gaan bewegen! Hoe geweldig is dat?!”

Aftellen tot KoningsKanjer van 36,7 miljoen euro
Het is bijna zover: op zondag 1 mei maakt de Postcode Loterij waar de eerste KoningsKanjer ooit is gevallen en welke deelnemers er met de miljoenenprijs van 36,7 miljoen euro vandoor gaan. Een week later, op 7 mei, barst het traditionele wijkfeest los. Naast de KoningsKanjer verdeelt de Loterij op 1 mei nog honderdduizenden andere prijzen door het hele land. Klik hier voor meer informatie over de KoningsKanjer.