Meeste winnaars PostcodeStraatprijs helpen anderen met prijzengeld

Zo’n 60% van de PostcodeStraatprijs-winnaars helpt anderen met het prijzengeld. Dat blijkt uit onderzoek van de Postcode Loterij onder 378 van de ruim 1.500 Straatprijswinnaars van de afgelopen twee jaar. Ook verbouwen is populair: 38% van de winnaars geeft aan iets aan het huis te hebben verbouwd met het prijzengeld. De badkamer is bij 18% favoriet, de keuken bij 16% en het verduurzamen van de woning bij 15%. Slechts 10% van de winnaars gebruikte het geld voor een vakantie.

postcodeloterij-ambassadeurgastonstarreveld-2.jpg
Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld

 

Wekelijks verrast de Postcode Loterij winnaars met de PostcodeStraatprijs. De meeste winnaars ontvangen 25.000 euro per lot, omdat zij met de zogeheten StraatprijsVerdubbelaar meespelen. Anders is het winnende bedrag 12.500 euro per lot. In juli gaat Gaston weer op pad om 10 dagen lang élke dag PostcodeStraatprijzen uit te reiken tijdens de Straatprijs 10-daagse. Het winnen van de prijs zorgt voor blije reacties.

Marjan uit Benschop mocht het meemaken en werd vorig jaar nog live verrast door Gaston Starreveld met een cheque van 25.000 euro toen op haar postcode de PostcodeStraatprijs viel: “Gaston was in maart 2020 de laatste persoon in mijn leven die ik een hand heb gegeven!”

De eerste uitgave
Op de vraag wat de winnaars het eerste met de geldprijs deden, zegt 25% het eerst op de spaarrekening te hebben gezet. Zo’n 16% deelde het prijzengeld met (klein)kinderen en 9% kocht een auto. Ook hielp iemand zijn bedrijf door de coronacrisis heen, kon een winnaar eindelijk het achterstallig onderhoud aan zijn woning aanpakken en werd er midden in een verhuizing toch nét iets meer mogelijk. Zonnepanelen, een camper, studie van de kinderen en vervroegd pensioen worden ook genoemd als eerste uitgaven na het winnen van de prijs.

“We winnen toch nooit zeiden we altijd”
Voor 87% van de winnaars is het winnen van de prijs een ervaring om nooit te vergeten. “Once in a lifetime!” Maar ook iets wat bést nog eens mag gebeuren: “Smaakt naar meer.” Maar liefst 93% kijkt met plezier terug op het winnen van de geldprijs van meestal 25.000 euro per lot: “Het voelde heel onwerkelijk aan, want wij winnen toch nooit iets zeiden wij altijd.”

 

Gerelateerde artikelen

Manon uit Loon op Zand wint 28.000 euro bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Noord-Brabant

Een enorme verrassing voor Manon uit Loon op Zand. Zij is de gelukkige winnaar van 28.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Omdat de twee laatste kandidaten in de race voor een plek in de finale niet op de rode knop drukten, werd het uitstapbedrag verloot onder één van de kandidaten op de tribune. Manon was deze keer de gelukkige. Zij was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 5175 in de studio aanwezig.

Lees meer

Gouden Bel levert Rianne uit Oploo 50.000 euro op bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Noord-Brabant

Rianne uit Oploo is de gelukkige winnaar van 50.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Vlak voor de start van de finale werd bekend dat Rianne met ‘De Gouden Bel’ mocht gaan spelen. Zij belde bij koffernummer 5 en won daarmee 50.000 euro. Rianne was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 5841 in de studio aanwezig.

Lees meer

Timothy uit Almere wint splinternieuwe auto bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Flevoland

Timothy uit Almere is de gelukkige winnaar van een nieuwe auto in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Linda de Mol maakte bekend dat Timothy met de prijs naar huis ging, nadat een andere deelnemer de prijs aan zich voorbij liet gaan voor een plek aan de desk in de volgende ronde. Timothy was met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 1317 in de studio aanwezig.

Lees meer