Maarten uit Enschede wint 550.000 euro bij tv-show Miljoenenjacht

Maarten uit Enschede is de gelukkige winnaar van 550.000 euro in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ dat zojuist werd uitgezonden. Een wel heel bijzondere uitzending, want – zo bleek aan het einde van het spel – de 5 miljoen euro zat in deze laatste show van het seizoen in koffer 12; het koffernummer waarmee Maarten het ‘Gouden Koffer Spel’ speelde. Vier keer eerder gebeurde het in 20 jaar Miljoenenjacht dat de finalist speelde met de koffer met 5 miljoen euro. Maarten was samen met 4 wijkgenoten uit postcodegebied 7522 uitgenodigd in de studio.

maartenuitenschedewint550.000eurobijtv-showmiljoenenjacht.jpg
Maarten uit Enschede wint 550.000 euro bij tv-show Miljoenenjacht Foto: Roy Beusker

 

Het was zijn vrouw Barbara die opperde voor koffer 12 te kiezen, mócht het zover komen, zo vertelt Maarten tijdens de show. Dat bleek een uitstekende keuze. Het ‘Gouden Koffer Spel’ speelde Maarten voorspoedig en hoewel hij niet doorspeelde tot het einde, wist hij de bank wel zover te krijgen ruim een half miljoen euro voor zijn koffer te bieden.

Maarten is blij verrast: “Ik word heel binnenkort vader van ons derde kindje en we hebben net een huis gekocht. Met dit bedrag kunnen we alle kanten op. Wellicht kunnen we de hypotheek iets verlagen en een schuur bouwen staat ook nog op onze verlanglijst.”

Over ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’
Net als vorig jaar is ook in dit seizoen van ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus. Daarom zitten er per vak geen vijftig, maar vijf deelnemers in de studio van Miljoenenjacht. Eén van de aanwezige deelnemers van de Postcode Loterij maakt kans om de studio als miljonair te verlaten. Diegene neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het ‘Gouden Koffer Spel’ te spelen en kan met dit spel een geldbedrag tot wel vijf miljoen euro winnen.