John uit Haaksbergen wint 347.000 euro bij tv-show Miljoenenjacht

John (66) uit Haaksbergen is de gelukkige winnaar van 347.000 euro in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ dat zojuist werd uitgezonden. Nadat John 49 kandidaten wist weg te spelen, sleepte hij dit geldbedrag in de wacht tijdens het zenuwslopende ‘Gouden Koffer Spel’. John was samen met 4 wijkgenoten uit postcodegebied 7481 uitgenodigd in de studio.

John uit Haaksbergen wint 347.000 euro bij tv-show Miljoenenjacht Foto: Roy Beusker

 

De 66-jarige John, muziekliefhebber en werkzaam voor een zorgverzekeraar, had nooit verwacht dat hij ooit in de finale van Miljoenenjacht zou staan: “Ik kijk vanaf het begin elke zondag samen met mijn vrouw Herma naar Miljoenenjacht. Ik ging naar de studio met het idee dat het leuk was om een keer mee te maken.”

John gaat voor koffer 23: “Er zit een hele gedachte achter: de twee staat voor februari, de maand waarin Herma en ik zijn getrouwd. Nummer 23 staat voor de verjaardag van Herma. Twee plus drie is vijf en ik ben op vijf maart jarig dus zo kwam ik op 23 uit.”

Het ‘Gouden Koffer Spel’ begon niet voorspoedig toen er in de eerste koffer die hij openmaakte 5 miljoen euro zat. John hield echter het hoofd koel en durfde alsnog risico te nemen. Uiteindelijk sluit hij een deal bij een bedrag van 347.000 euro: “De verleiding was groot om door te gaan maar je moet ook tevreden zijn met wat je hebt. Het is goed zo!”

John heeft een aantal wensen: “Ik moet een keer een andere auto, die is echt aan vervanging toe. Muziek is mijn hobby dus je kan ook nooit genoeg gitaren hebben als muziekliefhebber. Verder heb ik een broer in Australië wonen. Het wordt langzamerhand weer een keer tijd om die kant op te gaan, als het weer kan.”

Jaap uit Haaksbergen óók in de prijzen 
Naast John ging ook Jaap uit Haaksbergen niet met lege handen naar huis. Jaap koos al voor een plaats aan de desk in de tweede ronde, toen bij een volgende vraag bekend werd dat hij ook nog eens een badkamercheque t.w.v. 10.000 euro mee naar huis mocht nemen. In de tweede ronde werd hij derde en kwam daar nog eens een cheque van 3.000 euro bij.

Over ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’
Net als vorig jaar is ook in dit seizoen van ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus. Daarom zitten er per vak geen vijftig, maar vijf deelnemers in de studio van Miljoenenjacht. Eén van de aanwezige deelnemers van de Postcode Loterij maakt kans om de studio als miljonair te verlaten. Diegene neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het ‘Gouden Koffer Spel’ te spelen en kan met dit spel een geldbedrag tot wel vijf miljoen euro winnen.

‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ is tot en met zondag 4 april wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij SBS6.