PostcodeKanjer in Heemskerk: eerste reacties nieuwe miljonairs

PostcodeKanjer in Heemskerk: eerste reactie nieuwe miljonairs

 

 

Eerder vanavond werd bekendgemaakt dat de PostcodeKanjer van 58,9 miljoen euro in Heemskerk is gevallen. Postcode Loterij-ambassadeurs Caroline Tensen en Quinty Trustfull verrasten de winnaars met dit nieuws. Beelden van de feestelijke uitreiking waren vanavond vanaf 20.00 uur te zien in het programma ‘Beat The Champions VIPS’ bij RTL 4.

 

De elf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met de winnende postcode 1961 GB zijn de grootste prijswinnaars. Hoeveel iemand wint is afhankelijk van het aantal Kanjerpunten dat in 2022 is gespaard. De winnaars wonnen bedragen variërend van 2,2 miljoen euro tot 5,2 miljoen euro.

Jan en Ria krijgen een cheque van 2,8 miljoen euro van Caroline Tensen. Ria reageert: “Dat dit me kan overkomen, ik ben er helemaal stil van. We doen mee voor de goede doelen en zien vaak andere mensen die een prijs winnen. Nu is de PostcodeKanjer hier in Heemskerk gevallen en ben ik toch wel nerveus. Niet te filmen! Zoiets heb ik nog nooit gezien in mijn leven." Jan vult aan: "We worden dit jaar beiden tachtig jaar dus er komt een groot feest!"

Quinty zit bij Claudia thuis en wint 2,2 miljoen euro. Ze zit met motormaatje Rob op de bank en reageert: "Ik en mijn partner zijn onlangs uit elkaar gegaan en dat is ook financieel niet makkelijk geweest. Je blijft lang met de nasleep zitten. Een eigen huis kopen is lastig want je moet eigen geld meenemen. Ik moet eerst een lening afbetalen voordat ik iets voor mezelf kan kopen." Op de vraag wat ze met de prijs gaat doen? "Ik heb simpele dromen. Even op vakantie, lekker weg. En mijn lening afbetalen natuurlijk."

De 25-jarige Mabel is pas afgestudeerd en werkt als verpleegkundige. Ze wint 2,8 miljoen euro en krijgt de cheque uit handen van Caroline Tensen: “Hier had ik nooit van durven dromen! Ik woon op 19 vierkante meter dus een eigen huisje zou wel heel lekker zijn. Dit overvalt me een beetje, ik ga er eens goed over nadenken. Maar ik ga het wel met wat mensen delen.”

Buurtgenoten Heemskerk verdelen 29,45 miljoen euro

De andere helft van de PostcodeKanjer gaat naar alle deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode 1961. Hoeveel zij hebben gewonnen blijft nog even spannend en wordt op het wijkfeest bekendgemaakt. Dit wijkfeest vindt plaats op vrijdag 6 januari op een locatie in Heemskerk die op een later moment bekend wordt gemaakt. Alle winnaars krijgen persoonlijk bericht en de gewonnen bedragen worden in januari uitbetaald.

Nog meer prijzen in het nieuwe jaar

In heel Nederland wordt vandaag op een gelukkige start van het nieuwe jaar geproost. De Postcode Loterij maakte vanmiddag 25 winnende postcodes bekend die ieder een ton met elkaar verdelen. In de periode tot en met 6 januari winnen nog eens 60 postcodes een ton. Met een totale prijzenpot van 425,9 miljoen euro aan prijzen en cadeaus zijn er in 2023 elke maand 60.000 winnende postcodes.

 

 

Fotocredits: Jurgen Jacob Lodder

Fotocredits: Amy van Leiden

Fotocredits: Jurgen Jacob Lodder