Jardo Stammeshaus (26) uit Amsterdam wint 100.000 euro in finale Postcode Lotteries Green Challenge 2021

Jardo Stammeshaus uit Amsterdam is met zijn groene startup Liion Power de winnaar van 100.000 euro in de finale van de Postcode Lotteries Green Challenge 2021. Tijdens de finale pitchten vijf groene startups hún oplossing om bij te dragen aan een duurzamere wereld. De internationale jury kende de hoofdprijs van 500.000 euro toe aan Isabella Palmgren uit Zweden die met Mimbly een technologie ontwikkelde die water in wasmachines recyclet, energie bespaart en microplastics uit het water filtert. Het Nederlandse Liion Power wist één van de overige finaleprijzen te bemachtigen voor de ‘Battery Life Extender’: een oplossing waarmee de batterijen in laadbare elektronica zoals een smartphone duurzaam worden opgeladen, waardoor de levensduur van de batterij en daarmee van het apparaat worden gemaximaliseerd.

isabellapalmgrenuitzwedenwint500.000euroinfinalepostcodelotteriesgreenchallenge2021..jpg
Isabella Palmgren uit Zweden wint 500.000 euro in finale Postcode Lotteries Green Challenge 2021. Foto: Roy Beusker Fotografie/Amy van Leiden

 

Jardo: “Het gaat écht gebeuren! Met het winnen van deze prijs kunnen we de Battery Life Extender verder ontwikkelen en hopelijk snel op de markt brengen! Het wordt ook gemakkelijker om andere investeerders aan te trekken. Daarnaast was het meemaken van het gehele traject van de Postcode Lotteries Green Challenge 2021 geweldig. Ik heb met volle teugen genoten en er zijn zoveel momenten geweest die ik de rest van mijn leven bij me draag. Ik kan niet wachten om met deze ervaring in mijn rugzak verder te bouwen aan Liion Power en onze impact te vergroten!” 

De finalisten van de Green Challenge 2021 
Naast Liion Power en Mimbly vielen ook de overige drie finalisten in de prijzen. Hanson Cheng uit Groot-Brittannië ontvangt de runner-up prijs van 200.000 euro voor The Tyre Collective. Een startup die ervoor zorgt dat de schadelijke deeltjes die vrijkomen bij autobandenslijtage niet in het milieu terechtkomen, maar direct worden opgevangen. 

Oliver Baum uit Duitsland (Warmduscher) en Qazi Sohail Ahmad uit Noorwegen (ChargeBnB) - de overige twee finalisten - ontvangen ieder een bedrag van 100.000 euro. Meer informatie over alle finalisten is te lezen op greenchallenge.info.  

Postcode Lotteries Green Challenge 
De Postcode Loterij organiseert de internationale duurzaamheidscompetitie dit jaar voor de 15e keer vanuit haar ideaal voor een groenere wereld. Met de competitie wil de Postcode Loterij groene startups helpen om hun initiatieven die bijdragen aan een duurzamere wereld verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Naast het prijzengeld van in totaal 1 miljoen euro krijgen de vijf finalisten een half jaar ondersteuning en coaching in het verder brengen van hun onderneming. 

Sigrid van Aken, voorzitter van de jury en CEO van Novamedia: “Isabella Palmgren is een fantastische hoofdprijswinnaar. Haar oplossing om met Mimbly bij te dragen aan het verduurzamen van wasmachines is slim en vooruitstrevend. Met de internationale Green Challenge zetten we al 15 jaar groene startups in de spotlights. Deze jonge maatschappelijk betrokken ondernemers spelen een belangrijke rol in de transitie naar een duurzame en sociale samenleving. Dat is precies waar onze 5 Postcode Loterijen in Nederland, Zweden, Groot-Brittannië, Duitsland en Noorwegen samen met de 13 miljoen deelnemers iedere dag aan werken.”

 

Gerelateerde artikelen

Manon uit Loon op Zand wint 28.000 euro bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Noord-Brabant

Een enorme verrassing voor Manon uit Loon op Zand. Zij is de gelukkige winnaar van 28.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Omdat de twee laatste kandidaten in de race voor een plek in de finale niet op de rode knop drukten, werd het uitstapbedrag verloot onder één van de kandidaten op de tribune. Manon was deze keer de gelukkige. Zij was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 5175 in de studio aanwezig.

Lees meer

Gouden Bel levert Rianne uit Oploo 50.000 euro op bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Noord-Brabant

Rianne uit Oploo is de gelukkige winnaar van 50.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Vlak voor de start van de finale werd bekend dat Rianne met ‘De Gouden Bel’ mocht gaan spelen. Zij belde bij koffernummer 5 en won daarmee 50.000 euro. Rianne was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 5841 in de studio aanwezig.

Lees meer

Timothy uit Almere wint splinternieuwe auto bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Flevoland

Timothy uit Almere is de gelukkige winnaar van een nieuwe auto in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Linda de Mol maakte bekend dat Timothy met de prijs naar huis ging, nadat een andere deelnemer de prijs aan zich voorbij liet gaan voor een plek aan de desk in de volgende ronde. Timothy was met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 1317 in de studio aanwezig.

Lees meer