Postcode Loterij Kanjerprijs van 10 miljoen euro valt in Nuenen

Een bijzondere verrassing voor inwoners van Nuenen. De Kanjerprijs van maar liefst 10 miljoen euro van de Postcode Loterij is namelijk op postcode 5672 PN (Pieterveld in Nuenen) gevallen. De twee deelnemers die met de volledige postcode meespelen, verdelen met elkaar de ene helft van de prijs. De andere 5 miljoen euro gaat naar deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met de winnende wijkcode 5672.

inwonersvannuenenvallenindeprijzenbijdepostcodeloterij.jpg
Inwoners van Nuenen vallen in de prijzen bij de Postcode Loterij Foto: Roy Beusker Fotografie/Amy van Leiden

De twee gelukkige winnaars die met de volledige winnende postcode meespelen en dus de hoogste bedragen winnen, werden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Winston Gerschtanowitz met cheques van 1.666.666 euro tot 3.333.333 euro, afhankelijk van het aantal loten waarmee de winnaars meespelen in de Postcode Loterij.

Nicky en Melody weten niet wat zij zien als zij de cheque van 3.333.333 euro uit de envelop trekken. Geëmotioneerd vallen ze elkaar in de armen. Nicky: “Dit is onwerkelijk, ik ben de gelukkigste. En dat was ik al!”

Jolanda en Mario kregen ook een gouden envelop van Winston met daarin een cheque van 1.666.666 euro: “We zijn helemaal sprakeloos!”

Nuenen eerder in de prijzen
In 2013 viel de grootste geldprijs van de Postcode Loterij ook al op een postcode in Nuenen. De PostcodeKanjer van toen 40 miljoen euro viel op de postcode 5672 PE.

Wijkwinnaars winnen samen 5 miljoen euro
Van de Kanjerprijs van 10 miljoen euro wordt ook 5 miljoen euro verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 5672. De wijkwinnaars winnen per lot 2.229 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft en het aantal meespelende loten in de wijk. De verdeling gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2021, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor deze Kanjerprijs van 10 miljoen euro hebben deelnemers maximaal 100 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

 

Gerelateerde artikelen

Manon uit Loon op Zand wint 28.000 euro bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Noord-Brabant

Een enorme verrassing voor Manon uit Loon op Zand. Zij is de gelukkige winnaar van 28.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Omdat de twee laatste kandidaten in de race voor een plek in de finale niet op de rode knop drukten, werd het uitstapbedrag verloot onder één van de kandidaten op de tribune. Manon was deze keer de gelukkige. Zij was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 5175 in de studio aanwezig.

Lees meer

Gouden Bel levert Rianne uit Oploo 50.000 euro op bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Noord-Brabant

Rianne uit Oploo is de gelukkige winnaar van 50.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Vlak voor de start van de finale werd bekend dat Rianne met ‘De Gouden Bel’ mocht gaan spelen. Zij belde bij koffernummer 5 en won daarmee 50.000 euro. Rianne was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 5841 in de studio aanwezig.

Lees meer

Timothy uit Almere wint splinternieuwe auto bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Flevoland

Timothy uit Almere is de gelukkige winnaar van een nieuwe auto in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Linda de Mol maakte bekend dat Timothy met de prijs naar huis ging, nadat een andere deelnemer de prijs aan zich voorbij liet gaan voor een plek aan de desk in de volgende ronde. Timothy was met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 1317 in de studio aanwezig.

Lees meer