Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

5,8 miljard voor mens en natuur
Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met de helft van hun lotprijs jaarlijks 107 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5,8 miljard euro aan mens en natuur geschonken.
UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Holding Nationale Goede Doelen Loterijen
De Postcode Loterij is met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen.
Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, sinds 2016 in Duitsland en sinds 2018 in Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in deze landen de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Visie en missie

Wij steunen goede doelen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. Wij werven fondsen voor onze goede doelen en geven bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij. Lees hier meer over onze visie.