Trees for All verrast met schenking van 1 miljoen

1 miljoen euro voor Trees for All, nog meer bomen voor de wereld! De Nationale Postcode Loterij ondersteunt dat van harte. Daarom werd het betrokken en enthousiaste team van Trees for All verrast met een schenking van 1 miljoen euro. Na de schenking uit 2020 is dit de tweede bijdrage die de stichting ontvangt.

Trees for All laat mensen en bedrijven bomen aanplanten om hun CO2 te compenseren. Zo worden Nederland en de rest van de wereld een stukje groener en duurzamer. Het team van Trees for All zit boordevol plannen om de komende jaren nog meer impact te maken voor een bosrijke wereld.

Een van die plannen is om jongeren meer te betrekken bij het werk van Trees for All. Zij zijn immers de bosbeschermers van de toekomst. Deze schenking maakt het mogelijk om in 2023 te starten met het programma 'Trees for Schools'. Met dit programma worden jongeren geïnspireerd, geactiveerd en met elkaar verbonden om verdere klimaatverandering tegen te gaan. Het programma start op het MBO waar minimaal 25 scholen de kans krijgen om samen met Trees for All hun school en buurt te vergroenen door bomen en struiken te planten. Ook gaat het team van Trees for All met de studenten in gesprek over klimaatsverandering en duurzaamheid en ondersteunt hen met kennis en expertise.

“Geweldig dat ons dit voor een tweede keer is gegund”, zegt directeur Simone Groenendijk. “Met de schenking uit 2020 hebben we het GroenDoen Fonds opgezet, waarmee lokale initiatiefnemers bijvoorbeeld een boomgaard, stadspark of voedselbos aan konden leggen. Inmiddels zijn tientallen projecten gerealiseerd en wordt Nederland steeds groener. Deze schenking geeft ons de kans om nieuwe projecten en programma’s op te zetten, waarmee we nog meer mensen bewust kunnen maken van het belang van bomen. En belangrijker: waarmee we hen in actie laten komen voor een wereld met meer bos.”

DSC09878.jpg
Trees for All