Roger Federer te gast bij Goed Geld Gala Postcode Loterij

20-voudig grandslamwinnaar Roger Federer is maandag 4 juli te gast bij het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. Dit jaarlijkse evenement staat in het teken van de schenkingen aan de meer dan 175 goededoelenorganisaties en hun impact. Na afloop van het Gala geeft Federer samen met Richard Krajicek en Esther Vergeer – alle drie ambassadeurs van de Postcode Loterij – een unieke tennisclinic aan tien kinderen, verbonden aan de Esther Vergeer Foundation en de Krajicek Foundation.

Roger Federer is sinds 2019 één van de internationale ambassadeurs van de Postcode Loterij. Hij staat daarmee naast andere internationale ambassadeurs zoals George Clooney, Nadia Murad en Denis Mukwege. De Roger Federer Foundation ontvangt een jaarlijkse bijdrage van 500.000 euro, dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Federer zet zich met zijn Roger Federer Foundation in om kinderen een kans op een betere toekomst te geven, door hen toegang tot onderwijs te geven. De organisatie steunt projecten in Zwitserland en 6 landen in Afrika waarin lokale organisaties samenwerken met ouders om jonge kinderen in arme gemeenschappen naar school te laten gaan. Sinds de start van de stichting zijn al meer dan 1 miljoen kinderen geholpen.

331,9 miljoen voor goed doel dankzij deelnemers

Tijdens het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij staat men stil bij de miljoenenopbrengst die vorig jaar bij elkaar is gespeeld door de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. 331,9 miljoen euro voor goede doelen gaat naar een grote verscheidenheid van organisaties die ieder op hun eigen manier bijdragen aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld.

Het grootste deel van deze steun bestaat uit meerjarige bijdragen. Dankzij de deelnemers kunnen bijna 150 organisaties elk jaar opnieuw rekenen op deze hulp. Zij mogen het bedrag vrij besteden, want zij weten als geen ander waar de steun het hardste nodig is. Zoals bijvoorbeeld nu voor noodhulp vanwege de oorlog in Oekraïne. Organisaties als het Rode Kruis, Cordaid en VluchtelingenWerk kunnen daar en hier doen wat nodig is. Naast meerjarige steun, ontvangen een aantal andere organisaties een eenmalige schenking of een bijdrage voor een specifiek project.

7,3 miljard voor goede doelen sinds oprichting

De Postcode Loterij heeft sinds de oprichting in 1989 ruim 7,3 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.  Minimaal 40 procent van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De Nationale Postcode Loterij is samen met de Postcode Loterijen in Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden en Noorwegen de op 2 na grootste private donor ter wereld.