Nick Schilder start persoonlijke podcast over duurzaam leven

Nick Schilder probeert als bewuste consument zoveel mogelijk de juiste, duurzame keuzes te maken. Maar zou hij niet méér kunnen doen? Leven op een manier die goed is voor onze planeet? In de podcast Plan B gaat Nick op zoek naar nieuwe gewoontes. Vanuit zijn eigen afvalbak, kledingkast, fruitschaal onderzoekt hij hoe het anders kan. Een zoektocht die hem in contact brengt met scherpe denkers en originele doeners. 

nickschilder1.png
Nick Schilder Foto: Jurgen Jacob Lodder

 

De podcast is voortgekomen uit Nicks nieuwsgierigheid naar duurzaamheid. Hij verdiept zich al jaren in dit onderwerp. Als bewuste consument probeert hij zoveel mogelijk verantwoorde keuzes te maken, maar hij vraagt zich af of hij niet meer kan doen. Met een onderzoekende en nieuwsgierige blik houdt hij zijn eigen gewoontes tegen het licht. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij denkers met verhelderende achtergrondinformatie en doeners die met een verfrissende aanpak laten zien hoe het anders kan. Van circulaire spijkerbroekenfabrikanten tot eten uit een voedselbos. Inzichten en ideeën die Nick vervolgens in zijn eigen leven kan toepassen.

Herkenbare uitdaging
Plan B wil vooral laten zien dat duurzamer leven vaak een kwestie is van nieuwe gewoontes aanleren. De podcast vergroot het bewustzijn over duurzamere keuzes, zonder moraliserend te zijn, legt Nick uit. “Als het over duurzaamheid gaat, wordt het al heel snel vingerwijzen, over wat je allemaal fout doet. Daar wilden we echt bij wegblijven. Ik doe het zelf namelijk ook niet perfect. Ik denk dat veel Nederlanders zich hierin zullen herkennen. Je wil het wel goed, beter doen, maar hoe dan? Het onderwerp wordt, bijvoorbeeld op verjaardagen of een andere informele setting, soms beschouwd als ‘ongezellig’ of ‘ongemakkelijk’, maar het heeft ook interessante en uitdagende facetten. Dat willen we met deze podcast graag belichten. Ik hoop vooral dat het luisteraars inspireert om anders na te denken over de keuzes die zij maken.”

Laagdrempelige oplossingen
De Nationale Postcode Loterij steunt, dankzij haar deelnemers, al meer dan dertig jaar goede doelen die bijdragen aan een groene en rechtvaardige wereld. “De zoektocht van Nick is voor vele Nederlanders herkenbaar. Met deze podcast willen wij het onderwerp op een voor ons nieuwe manier onder de aandacht brengen, ” zegt Marie-Claire Lintz, hoofd Marketing bij de Postcode Loterij. “Wij hebben daarbij bewust voor een vorm gekozen die inspireert, zodat het leuk is om naar luisteren. Ondertussen krijg je inzichten over hoe je je eigen leven op een laagdrempelige manier duurzamer kunt maken.” 

De afleveringen van de zesdelige podcastreeks verschijnen elke twee weken en zijn te beluisteren via alle reguliere podcastplatformen. Plan B wordt uitgebracht door de Postcode Loterij. Audio agency Airborne was mede verantwoordelijk voor het concept en de inhoudelijke invulling van Plan B. Jaap Kwakman, onder meer bekend van de 3J’s, componeerde samen met Nick Schilder de leader. De audioproductie was in handen van Earforce.  

 

Gerelateerde artikelen

Manon uit Loon op Zand wint 28.000 euro bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Noord-Brabant

Een enorme verrassing voor Manon uit Loon op Zand. Zij is de gelukkige winnaar van 28.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Omdat de twee laatste kandidaten in de race voor een plek in de finale niet op de rode knop drukten, werd het uitstapbedrag verloot onder één van de kandidaten op de tribune. Manon was deze keer de gelukkige. Zij was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 5175 in de studio aanwezig.

Lees meer

Gouden Bel levert Rianne uit Oploo 50.000 euro op bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Noord-Brabant

Rianne uit Oploo is de gelukkige winnaar van 50.000 euro in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Vlak voor de start van de finale werd bekend dat Rianne met ‘De Gouden Bel’ mocht gaan spelen. Zij belde bij koffernummer 5 en won daarmee 50.000 euro. Rianne was samen met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 5841 in de studio aanwezig.

Lees meer

Timothy uit Almere wint splinternieuwe auto bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Flevoland

Timothy uit Almere is de gelukkige winnaar van een nieuwe auto in de tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht die vanavond te zien was bij SBS6. Linda de Mol maakte bekend dat Timothy met de prijs naar huis ging, nadat een andere deelnemer de prijs aan zich voorbij liet gaan voor een plek aan de desk in de volgende ronde. Timothy was met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 1317 in de studio aanwezig.

Lees meer