Kanjertruck heeft oranjekoorts

De Kanjerkoorts begint dit jaar extra vroeg! De Postcode Loterij reikt dit jaar namelijk de eerste KoningsKanjer ooit uit: een nieuwe miljoenenprijs met een hoogte van 36,7 miljoen euro. Speciaal voor de KoningsKanjer is de welbekende Kanjertruck de hele maand april in een feestelijk jasje gestoken. Wáár de gekroonde Kanjertruck op de rem trapt om als vanouds een groot wijkfeest te vieren, blijft nog spannend tot 1 mei. Dan maakt de Postcode Loterij namelijk bekend welke buren er samen met de miljoenenprijs vandoor gaan en voor wie 1 mei misschien wel de mooiste dag van het jaar wordt. Het traditionele wijkfeest vindt vervolgens plaats op 7 mei. 

martijnquintyencarolinemetdechequevandekoningskanjer.jpg
Martijn, Quinty en Caroline met de cheque van de KoningsKanjer

 

Marie-Claire Lintz, hoofd Marketing Postcode Loterij: “Dit jaar versterkt de Postcode Loterij het oranjegevoel voor het eerst met de KoningsKanjer: de grootste prijs ooit van de Postcode Loterij in de maand april. Winnen doe je bij de Postcode Loterij samen. Daarom rijden wij na Koningsdag ergens in Nederland de gelukkige postcode binnen en  vieren we op 7 mei eindelijk weer een traditioneel wijkfeest. Samen met alle buren!”

Verdeling van de prijs 
Net als bij de jaarlijkse PostcodeKanjer in december, wordt ook het totaalbedrag van deze prijs verdeeld over deelnemers in de winnende wijk- en postcode. De helft van het bedrag gaat naar deelnemers die meespelen met de volledige winnende postcode (4 cijfers, 2 letters). De andere helft gaat naar deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode (de eerste vier cijfers van de winnende postcode). Hoeveel iedere winnende deelnemer wint, is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft, het aantal verkochte loten in de wijk en het aantal Kanjerpunten.

Prijzenregen door het hele land
Naast de KoningsKanjer van 36,7 miljoen euro verdeelt de Postcode Loterij op 1 mei nog honderdduizenden andere prijzen door het hele land. De gelukkige deelnemers die in de prijzen vallen, worden hier automatisch van op de hoogte gesteld.