Amsterdam,
15
augustus
2017
|
12:53
Europe/Amsterdam

Zoektocht geopend: wie wordt het nieuwe Koffermeisje van Postcode Loterij Miljoenenjacht?

Het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht is op zoek naar een nieuw Koffermeisje. Dat maakte RTL Boulevard vanavond bekend. Vanaf vandaag kunnen kandidaten zich aanmelden op de website www.koffermeisje.nl door een filmpje en foto van zichzelf te uploaden. De winnares van de zoektocht wordt Koffermeisje in het voorjaarsseizoen van Miljoenenjacht 2018.

De koffertjes, de beroemde trap, de gouden jurkjes: wie kent ze niet? Sinds de start van Postcode Loterij Miljoenenjacht zijn de 26 Koffermeisjes het herkenbare middelpunt van de spelshow op RTL 4.Nu het programma plek heeft voor een nieuw Koffermeisje, gaat een jury bestaande uit oprichtster van Dansacademie Lucia Marthas, Zoey Ivory (voormalig Koffermeisje en huidig Miss Nederland) en stylist Fred van Leer met behulp van het publiek op zoek naar de perfecte kandidaat.

Juryvoorzitter Lucia Marthas: “Normaal gesproken is de casting niet openbaar, maar voor één keer maken we een uitzondering. Dat is uniek. Want niet iedereen kan zomaar Koffermeisje worden. Er komt echt wel iets meer bij kijken dan elegant bewegen en lief in de camera kijken. Charisma is het allerbelangrijkst. We zijn erg benieuwd naar de aanmeldingen.”

Stemmen op je favoriet
Via www.koffermeisje.nl kunnen potentiele kandidaten zich aanmelden en een foto en filmpje van zichzelf uploaden. Het publiek kan vervolgens stemmen op zijn of haar favoriet. Aanmelden en stemmen kan tot en met vrijdag 25 augustus 23.00 uur. De 26 kandidaten met de meeste stemmen gaan door naar de juryronde. Daarvan blijven vijf finalisten over. Elk van hen gaat tijdens één van de afleveringen van Postcode Loterij Miljoenenjacht dit najaar meedraaien als Koffermeisje. Na de laatste uitzending op 8 oktober kan het publiek stemmen op één van de vijf finalisten. De winnares zien we terug in het goud tijdens het volgende seizoen in 2018 van Postcode Loterij Miljoenenjacht.

Over de jury

Lucia Marthas (61) is danspedagoge, choreograaf en oprichtster van de Dansacademie Lucia Marthas, sinds 2013 Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Lucia leverde een belangrijke bijdrage aan uiteenlopende showprogramma’s op de Nederlandse televisie en is al sinds het begin van Postcode Loterij Miljoenenjacht de ‘strenge, doch rechtvaardige moeder aller Koffermeisjes’.

Voordat zij werd gekroond tot Miss Nederland 2016 was Zoey Ivory (24) uit Almere koffermeisje bij Postcode Loterij Miljoenenjacht. Vaste kijkers herkennen haar als het meisje van koffer 4 en koffer 9. In januari vertegenwoordigde zij ons land op de Miss Universe-verkiezing op de Filipijnen. Vanaf september is zij één van de deelnemers aan het RTL 4-programma Dance Dance Dance.

Fred van Leer (41) uit Rotterdam verzorgt vanaf zijn 25e de styling bij tv-programma’s, tijdschriften, shows en artiesten. Sinds 2009 werkte hij aan diverse tv-programma’s (o.a. Dames In De Dop, RTL Boulevard, Shopping Queens) en was hij drie seizoenen lang coach van de deelneemsters aan Holland’s Next Topmodel.

Postcode Loterij Miljoenenjacht wordt geproduceerd door Endemol Shine en uitgezonden bij RTL 4. Het programma is vanaf zondag 10 september om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn