Amsterdam,
15
maart
2018
|
09:34
Europe/Amsterdam

Zaandammers winnen 1 miljoen euro bij de Postcode Loterij

Groot feest in Zaandam! Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste deelnemers die meespelen met postcode 1509 GM (straat Eemmeer) met een grote geldprijs. Op deze postcode viel de 1 Miljoen Prijs, die verdeeld wordt over de straat en de bijbehorende wijk. De vijftien deelnemers die met de volledige postcode meespelen verdelen met elkaar de ene helft van de 1 Miljoen Prijs. De andere 500.000 euro wordt verdeeld onder de deelnemers die meespelen met de wijkcode 1509.

Gisteren verraste Postcode Loterij-ambassadeur Gaston de nietsvermoedende hoofdwinnaars (postcode 1509 GM) thuis met cheques uiteenlopend van 25.000 euro tot 75.000 euro. Dit moment was live op Facebook te zien.

De volgende bedragen werden gewonnen:

- 75.000 euro (1 winnaar)
- 50.000 euro (3 winnaars)
- 25.000 euro (11 winnaars)

Walter en zijn vrouw winnen dankzij hun drie loten maar liefst 75.000 euro. “We spelen al jaren mee voor de goede doelen, we deden nooit mee met het idee om iets te winnen. Het is ongelooflijk om nu dit bedrag te winnen! We zijn er heel blij mee. En wij gaan lekker met vakantie. Naar Aruba!”

Angelina en haar vriend winnen 25.000 euro: “Daar kunnen we leuke dingen mee doen! Op reis, een mooie vakantie. En misschien wel een auto. Geweldig, wij zijn ontzettend blij!”

Wijkwinnaars winnen samen half miljoen euro
Van de 1 Miljoen Prijs wordt de helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 1509. De ruim 1400 wijkwinnaars winnen per lot ruim 235 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs. Het geld ontvangen de winnaars binnen vier weken op hun bankrekening.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft, het aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2018, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de 1 Miljoen Prijs van februari hebben deelnemers maximaal 20 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Uitreiking live op Facebook
De uitreiking van de prijs was live te zien op de Facebook-pagina van de Postcode Loterij. Vrijdag 16 maart zijn een aantal winnaars te zien in het televisieprogramma Koffietijd, tussen 10:00 en 11:00 uur bij RTL 4.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn