Amsterdam,
28
december
2018
|
08:19
Europe/Amsterdam

Winnaars PostcodeKanjer geven geld uit in eigen dorp

Onderzoek Eastermar: een jaar na de PostcodeKanjer

Naast de Eastermarders die op 1 januari een deel van de PostcodeKanjer hebben gewonnen, kan ook de plaatselijke middenstand, waaronder ook aannemers en klusjesmannen zich in de handen wrijven. Dat blijkt uit onderzoek van de Postcode Loterij onder 94 PostcodeKanjer-winnaars uit Eastermar. Het onderzoek is uitgevoerd in aanloop naar de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro die ook dit jaar weer op 1 januari bekend wordt gemaakt.

Op 1 januari 2018 viel de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro in het dorp Eastermar. 273 deelnemers uit het postcodegebied 9261 wonnen per lot 76.968 euro, als zij in 2017 met alle trekkingen meespeelden. In de winnende straat werden bedragen gewonnen van ruim 8,9 miljoen euro en 17,9 miljoen euro per winnaar.

Winnaars verbouwen er lustig op los
Aannemers en klusjesmannen in de buurt van het dorp doen goede zaken nadat de PostcodeKanjer daar is gevallen. Bijna de helft van de winnaars (49%) in Eastermar geeft aan zijn of haar huis te hebben verbouwd. Van deze winnaars kiest bijna iedereen (83%) voor een aannemer of klusjesman uit de buurt. De reden die men hiervoor geeft is dat de winnaars dat een vertrouwd idee vinden en op deze manier ook de lokale ondernemer wil laten meeprofiteren. “Omdat ik het geld in de lokale economie wil steken.”, aldus een winnaar.

Een duurzamer dorp
Van de winnaars die iets aan hun huis hebben veranderd zegt ruim een derde (34%) dat ze hun huis duurzamer hebben gemaakt door bijvoorbeeld het huis te isoleren of door het plaatsen van zonnepanelen.

Winst geeft meer vrijheid
76% van de winnaars zegt dat het winnen van het geldbedrag meer vrijheid heeft gegeven. De meeste mensen (32%) hebben het bedrag op hun spaarrekening gezet. Daarnaast zegt 46% van de winnaars dat ze ook anderen hebben geholpen met het gewonnen geld. Bijna de helft van de winnaars in Eastermar (46%) zijn blij met de positieve aandacht voor het dorp die naar aanleiding van de PostcodeKanjer is ontstaan.

Nieuwe PostcodeKanjer-winnaars op 1 januari 2019
Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro, drie keer één miljoen en 20 keer een Buurt-Ton die de Postcode Loterij op 1 januari 2019 uitreikt. Aan het onderzoek onder wijkwinnaars van de PostcodeKanjer, deden winnaars mee uit Vrouwenpolder (2014), Amsterdam Zuidoost (2015), Sittard (2016), Den Haag (2017) en Eastermar (2018). 

Over de PostcodeKanjer
De PostcodeKanjer is sinds 1996 de bekendste en grootste prijs van de Nationale Postcode Loterij. Op 1 januari valt de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro. De helft van het bedrag is voor deelnemers die meespelen met de winnende postcode (juiste cijfers én letters), de andere helft wordt verdeeld over de wijk waarvan de postcode begint met dezelfde vier cijfers. Tot 1 januari 02.00 uur kunnen mensen een lot kopen via www.postcodeloterij.nl.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn