Amsterdam,
28
december
2018
|
08:16
Europe/Amsterdam

Winnaars PostcodeKanjer geven geld uit in eigen dorp

Onderzoek Vrouwenpolder: vijf jaar na de PostcodeKanjer

Deelnemers van de Postcode Loterij in Vrouwenpolder kregen op 1 januari 2014 de verrassing van hun leven. Vijf jaar na de PostcodeKanjer van 42,9 miljoen euro blijkt dat niet alleen deelnemers, maar het hele dorp profiteert van de grote geldprijs. Winnaars geven bewust geld uit in hun eigen omgeving en helpen anderen met hun gewonnen geld. Dat blijkt uit onderzoek van de Postcode Loterij onder 41 PostcodeKanjer-winnaars uit Vrouwenpolder. Het onderzoek is uitgevoerd in aanloop naar de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro die ook dit jaar weer op 1 januari bekend wordt gemaakt.

Op 1 januari 2014 viel de PostcodeKanjer van toen 42,9 miljoen euro in het dorp Vrouwenpolder. Ruim 180 deelnemers uit het postcodegebied 4354 wonnen per lot 80.399 euro, als zij in 2013 met alle trekkingen meespeelden. In de winnende straat varieerden de bedragen van ruim 1 miljoen euro tot ruim 6,6 miljoen euro per winnaar.

Klus gegund aan lokale aannemer
Aannemers en klusjesmannen in de buurt van het dorp doen goede zaken nadat de PostcodeKanjer daar is gevallen. Bijna de helft van de winnaars (46%) in Vrouwenpolder geeft aan zijn of haar huis te hebben verbouwd. Van deze winnaars kiest een meerderheid (79%) voor een aannemer of klusjesman uit de buurt, omdat ‘we het geld graag in de buurt besteden’, ‘we het die mensen gunnen’ en ‘dan hebben zij er ook profijt van’. 

Vrijgevige winnaars 
Van de winnaars zegt 71% dat het winnen van het geldbedrag meer vrijheid heeft gegeven. 39% zegt zelfs dat zij hun droom hebben kunnen verwezenlijken dankzij het winnen van de PostcodeKanjer. Daarnaast zegt 46% bewust geld uitgegeven te hebben in zijn of haar eigen buurt. Maar liefst 54% geeft aan ook anderen geholpen te hebben met het gewonnen geld. Ruim de helft (51%) zegt blij te zijn met de positieve aandacht voor het dorp die naar aanleiding van de PostcodeKanjer is ontstaan. 

Nieuwe PostcodeKanjer-winnaars op 1 januari 2019
Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro, drie keer één miljoen en 20 keer een Buurt-Ton die de Postcode Loterij op 1 januari 2019 uitreikt. Aan het onderzoek onder wijkwinnaars van de PostcodeKanjer, deden winnaars mee uit Vrouwenpolder (2014), Amsterdam Zuidoost (2015), Sittard (2016), Den Haag (2017) en Eastermar (2018).

Over de PostcodeKanjer
De PostcodeKanjer is sinds 1996 de bekendste en grootste prijs van de Nationale Postcode Loterij. Op 1 januari valt de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro. De helft van het bedrag is voor deelnemers die meespelen met de winnende postcode (juiste cijfers én letters), de andere helft wordt verdeeld over de wijk waarvan de postcode begint met dezelfde vier cijfers. Tot 1 januari 02.00 uur kunnen mensen een lot kopen via www.postcodeloterij.nl.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn