Amsterdam,
01
september
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vijf meiden in de finale voor Koffermeisje Miljoenenjacht

Wordt het Isa, Barbara, Simone, Lisa of Minoek?

De vijf finalisten van de zoektocht naar een nieuw Koffermeisje voor tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht zijn bekend. Dit onthulde RTL Boulevard vanavond in de uitzending. Isa (21) uit Den Haag, Barbara (22) uit Amsterdam, Simone (19) uit Borculo, Lisa (19) uit Mijdrecht en Minoek (19) uit De Kwakel wisten tijdens een spannende selectiedag een plaats in de Top-5 te veroveren. De vijf finalisten gaan ieder apart tijdens één van de komende vijf afleveringen van Postcode Loterij Miljoenenjacht meedraaien als Koffermeisje. Na de laatste aflevering op 8 oktober kunnen de kijkers stemmen op hun favoriet. De uiteindelijke winnares zal in het voorjaar van 2018 een heel seizoen een van de 26 koffertjes dragen in de RTL 4-spelshow.

In totaal gaven 168 meiden zich op als kandidaat voor de functie van Koffermeisje. De 26 meiden die de meeste stemmen inzamelden, presenteerden zichzelf afgelopen week tijdens de selectiedag in Amsterdam. De vakjury bestaande uit oprichtster van Dansacademie Lucia Marthas, Zoey Ivory (voormalig Koffermeisje en huidig Miss Nederland) en stylist Fred van Leer selecteerden de vijf beste dames. Isa, Barbara, Simone, Lisa en Minoek wisten hen te imponeren met het meest gracieuze loopje van de trap, expressieve gezichtsuitdrukkingen en een oogverblindende glimlach.

Jurylid Fred van Leer: “We zijn heel blij met onze vijf finalisten. Koffermeisje word je immers niet zomaar. Tijdens de selectiedag sprongen deze dames er echt uit! Ze hebben uitstraling, kunnen goed lopen en hadden de juiste gezichtsuitdrukking bij het openen van het koffertje. Ik kijk uit naar de Miljoenenjacht-afleveringen waar ze hun ‘traploopskills’ aan heel Nederland kunnen tonen!”

Over de wedstrijd

Sinds de start van Postcode Loterij Miljoenenjacht zijn de 26 Koffermeisjes het herkenbare middelpunt van de spelshow bij RTL 4. Nu het programma plek heeft voor een nieuw Koffermeisje, is een vakjury met behulp van het publiek op zoek naar de perfecte kandidaat. Van 14 tot en met 25 augustus kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete kandidaat via www.koffermeisje.nl.De vijf finalisten gaan dit najaar afzonderlijk tijdens één van vijf de afleveringen van Postcode Loterij Miljoenenjacht meedraaien als Koffermeisje. Na de laatste uitzending op 8 oktober gaan de stembussen weer open en kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriet.

De winnares wordt half oktober bekendgemaakt. Haar zien we in het voorjaar van 2018 in het goud terug bij Postcode Loterij Miljoenenjacht.

Over de jury

Lucia Marthas (61) is danspedagoge, choreograaf en oprichtster van de Dansacademie Lucia Marthas, sinds 2013 Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Lucia leverde een belangrijke bijdrage aan uiteenlopende showprogramma’s op de Nederlandse televisie en is al sinds het begin van Postcode Loterij Miljoenenjacht de ‘strenge, doch rechtvaardige moeder aller Koffermeisjes’.

Voordat zij werd gekroond tot Miss Nederland 2016 was Zoey Ivory (24) uit Almere koffermeisje bij Postcode Loterij Miljoenenjacht. Vaste kijkers herkennen haar als het meisje van koffer 4 en koffer 9. In januari vertegenwoordigde zij ons land op de Miss Universe-verkiezing op de Filipijnen. Vanaf september is zij één van de deelnemers aan het RTL 4-programma Dance Dance Dance.

Fred van Leer (41) uit Rotterdam verzorgt vanaf zijn 25e de styling bij tv-programma’s, tijdschriften, shows en artiesten. Sinds 2009 werkte hij aan diverse tv-programma’s (o.a. Dames In De Dop, RTL Boulevard, Shopping Queens) en was hij drie seizoenen lang coach van de deelneemsters aan Holland’s Next Topmodel.

Postcode Loterij Miljoenenjacht wordt geproduceerd door Endemol Shine en uitgezonden bij RTL 4. Het programma is vanaf zondag 10 september om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn