Amsterdam,
15
februari
2022
|
11:35
Europe/Amsterdam

Stichting Lezen en Schrijven ontvangt extra bijdrage van 375.000 euro van Postcode Loterij

Basisvaardigheden voor laaggeletterden op speelse wijze binnen handbereik

Samenvatting

Stichting Lezen en Schrijven heeft als doel dat iedereen kan meedoen, ook als je moeite hebt met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer. De stichting ontvangt een extra bijdrage van 375.000 euro van de Postcode Loterij. Met deze extra bijdrage gaat Stichting Lezen en Schrijven nieuwe, positieve manieren van leren ontwikkelen met de inzet van gamificatie en serious games.  

Geke van Velzen, directeur-bestuurder bij Stichting Lezen en Schrijven, is blij verrast: “Met deze extra schenking kan Stichting Lezen en Schrijven voor laaggeletterden nieuwe leermiddelen met speltechnieken ontwikkelen, toetsen en toepassen. Dat is belangrijk. Op die manier kunnen we jongeren en volwassenen die moeite hebben met taal, rekenen en/of digitale vaardigheden op een laagdrempelige, leuke manier bereiken. En hen daarna motiveren om hun basisvaardigheden te verbeteren. Er zijn in Nederland al veel plekken waar iemand met taal of rekenen aan slag kan gaan, zoals in een Taalhuis in de bibliotheek. Maar we zien ook dat we een grote groep mensen nog niet bereiken. We willen hen iets uitdagends bieden. Zodat zij met plezier gaan en blijven leren. Samen met partners gaan we daarom experimenteren met leergames. Geweldig dat we nu aan de slag kunnen dankzij deze extra bijdrage van de Postcode Loterij. Aan alle deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt!”  

Dorine Manson, Managing Director bij de Postcode Loterij: “We zijn onze deelnemers dankbaar dat we dankzij hun deelname deze mooie en belangrijke bijdrage aan Stichting Lezen en Schrijven hebben kunnen toekennen. Bij de Postcode Loterij financieren we goede doelen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. Met een innovatieve en positieve aanpak gaat Stichting Lezen en Schrijven aan de slag om mensen te bereiken die nu niet worden bereikt. Wij zijn trots hen hierin te kunnen ondersteunen.”

Stichting Lezen en Schrijven wil experimenteren met nieuwe, positieve manieren van leren door de inzet van (online) speltechnieken en leergames. Met een extra schenking kan Stichting Lezen en Schrijven gamificatie als nieuw leermiddel voor laaggeletterden toetsen en toepassen. Om zo laagdrempelig en met 'fun' jongeren en volwassenen die moeite hebben met taal, rekenen en/of digitale zaken te motiveren om te leren.

Over Stichting Lezen en Schrijven 
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze vaak ook moeite met omgaan met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op geldzaken is dan lastiger. Stichting Lezen en Schrijven zet zich ervoor in dat iedereen kan lezen, schrijven en rekenen. Daarom ondersteunt de Stichting organisaties met scholing, onderzoek, lesmateriaal en campagnes. Ook maakt Stichting Lezen en Schrijven laaggeletterdheid onderwerp van gesprek bij het Nederlands publiek en de politiek. De samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.  

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn