Amsterdam,
03
februari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Stichting AAP krijgt ruim 1,3 miljoen euro voor uitstervende berberaap

Einde aan stropen en smokkelen van bedreigde aap

De berberaap uit Noord-Afrika wordt met uitsterven bedreigd. Met een schenking van ruim 1,3 miljoen euro van de Postcode Loterij kan Stichting AAP de berberaap verder beschermen tegen smokkel en verwoesting van zijn leefgebied. Vrijdagochtend verraste de Postcode Loterij Stichting AAP met het nieuws.

David van Gennep, directeur van Stichting AAP, werd vrijdagochtend op kantoor in Almere verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Caroline Tensen met een cheque van 1.335.000 euro.

David van Gennep: “Wat een geweldige verassing! We zijn allemaal overdonderd en gelukkig met dit nieuws. Dit project zit zo in het hart van onze organisatie. Hier werken we al twintig jaar aan en nu kunnen we echt verschil maken. Het liefst gaan we onmiddellijk aan de slag!”

Stropen, handel en verwoesting tegengaan
Waren er in 1977 nog zo’n 23.000 berberapen, tegenwoordig zijn er maar tussen de 6500 en 9100 over vanwege hun krimpende leefgebied en de handel in babyberberapen. De meeste van deze apen leven in het Ifrane National Park in Marokko. De afgelopen jaren heeft Stichting AAP gewerkt aan het voortbestaan van de berberaap. Als resultaat van deze inspanningen heeft de berberaap afgelopen jaar de hoogste CITES-beschermingsstatus gekregen. Nu is het tijd voor vervolgstappen.

Stichting AAP kan dankzij de donatie van de Postcode Loterij in samenwerking met verschillende partners berberapen verder beschermen. Enerzijds gaat de organisatie actie ondernemen tegen het stropen en smokkelen van apen en opvang bieden voor apen die in beslag worden genomen. Anderzijds zal Stichting AAP het leefgebied van de berberapen in Marokko beschermen en het herstel ervan faciliteren.

Recordbedrag Postcode Loterij naar mens en natuur
De schenking aan Stichting AAP is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij is er een record miljoenenbedrag te verdelen. Van ieder lot dat zij kopen, gaat de helft naar goede doelen.

Aanstaande maandag 6 februari onthult de loterij in Koninklijk Theater Carré welk totaalbedrag er gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur en hoe zij dit bedrag verdeelt. Ook verrast de loterij goede doelen met een schenking voor een bijzonder project.

Het Goed Geld Gala is maandag 6 februari vanaf 19.30 uur via een live videostream te volgen op de website van de Postcode Loterij.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn