Amsterdam,
30
juni
2020
|
10:21
Europe/Amsterdam

Startups uit Rotterdam maken kans op half miljoen euro bij internationale duurzaamheidscompetitie

Samenvatting

De groene startups GoodHout en Outlander Materials behoren tot de 25 beste inzendingen voor de Postcode Lotteries Green Challenge 2020. De uit Rotterdam afkomstige startups maken samen met nog 23 andere groene ondernemers uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen en Zweden kans op één van de vijf finaleplaatsen in de jaarlijkse duurzaamheidscompetitie van de Nationale Postcode Loterij, en daarmee op de hoofdprijs van 500.000 euro. Met dit prijzengeld krijgt de winnende startup de kans om haar groene businessplan op de markt te brengen en zo een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.

Dit jaar organiseert de Postcode Loterij de wedstrijd voor de 14e keer, vanuit haar missie bij te dragen aan een groene wereld.

GoodHout produceert een alternatief voor hout op basis van kokosnootafval. Het verkleint de CO2-voetafdruk en verrijkt het leven van de lokale bevolking in kokosnoot-producerende landen. Het product kan op vele manieren worden gebruikt zoals in luxe interieurs en in meubels.

Outlander Materials produceert een functioneel, composteerbaar en non-plastic voor ‘single-use’ kunststoffen. Dit doen zij door (rest-)stromen uit de voedingsindustrie om te zetten in materialen op biologische basis.

Naast de startups uit Rotterdam, bevinden zich in de top 25 nog vier andere Nederlandse startups uit Amsterdam (Reefsystems), Delft (aQysta en BBBLS) en Utrecht (Orbisk). Andere genomineerden zijn afkomstig uit Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen en Zweden, landen waarin ook een Postcode Loterij actief is om fondsen te werven voor het goede doel. Een volledig overzicht van alle 25 genomineerden is te vinden op de website van de Green Challenge.

Postcode Lotteries Green Challenge 2020
In totaal dienden dit jaar 650 ondernemers uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen en Zweden hun innovatieve businessplan in voor de Postcode Lotteries Green Challenge 2020. Een jury van experts boog zich over de inzendingen en selecteerde 25 genomineerden, die nog steeds kans maken op de hoofdprijs van 500.000 euro. Welke vijf startups daadwerkelijk naar de finale op 30 september gaan, wordt begin september door de organisatie bekendgemaakt.

Vorig jaar won de Zweedse startup Swedish Algae Factory. Zij kweken een specifiek type algen dat gebruikt wordt voor het efficiënter maken van zonnepanelen, dat tevens inzetbaar is als natuurlijk ingrediënt voor verzorgingsproducten.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn