Amsterdam,
27
juni
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

Start-up uit Leeuwarden maakt kans op half miljoen euro bij internationale duurzaamheidscompetitie

De start-up Sponsh behoort tot de 25 beste inzendingen voor de Postcode Lotteries Green Challenge 2019. De uit Leeuwarden afkomstige start-up maakt samen met nog 24 andere groene ondernemers van over de hele wereld kans op één van de vijf finaleplaatsen in de jaarlijkse duurzaamheidscompetitie van de Nationale Postcode Loterij, en daarmee op de hoofdprijs van 500.000 euro. Met dit prijzengeld krijgt de winnende start-up de kans om haar groene businessplan op de markt te brengen en zo een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.

Sponsh is een spin-off van de TU Eindhoven. De start-up heeft een temperatuurgevoelig textiel ontwikkeld dat water uit de lucht produceert. ‘s Nachts absorbeert Sponsh water uit de lucht. Overdag, als de luchttemperatuur stijgt, stoot het textiel het verzamelde water af.

Naast de start-up uit Leeuwarden, bevinden zich in de top 25 nog vijf andere Nederlandse start-ups uit Delft (Field Factors, Green Basilisk en Solho), Wageningen (KRUSLI) en Rotterdam (Odd.Bot). Andere genomineerden zijn afkomstig uit Duitsland, Israël, Noorwegen, Peru, de Verenigde Staten, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Een volledig overzicht van alle 25 genomineerden is te vinden op onze website.

Postcode Lotteries Green Challenge 2019
Een recordaantal van 1.167 ondernemers van over de hele wereld dienden dit jaar hun businessplan in voor de Postcode Lotteries Green Challenge 2019. Een jury van experts boog zich over de inzendingen en selecteerde 25 genomineerden, die nog steeds kans maken op de hoofdprijs van 500.000 euro. Welke vijf start-ups daadwerkelijk naar de finale gaan wordt begin september door de organisatie bekend gemaakt. De finale vindt 3 oktober plaats in Amsterdam.

Vorig jaar won de Nederlandse start-up The Great Bubble Barrier, zij hebben een luchtbellenscherm ontwikkeld dat in rivieren en kanalen geplaatst kan worden in de strijd tegen de plasticsoep.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn