Amsterdam,
21
augustus
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sprong in het diepe voor Winston Gerschtanowitz in nieuw seizoen ‘Bestemming…’

BN’ers stropen de mouwen op bij goededoelenprojecten wereldwijd

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Bestemming…’ reist Winston Gerschtanowitz af naar Saba en Sint Maarten. De Postcode Loterij-ambassadeur is er op stap met de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en bezoekt het project Save Our Sharks. Haaien in het Caribisch gebied worden met uitsterven bedreigd door overbevissing en ernstige vervuiling van de oceaan. Winston duikt mee in de (onderwater)wereld van natuurbehoud en helpt de natuurbeschermers met het ‘chippen’ van haaien zodat de dieren kunnen worden gevolgd.

Naast Winston gaan nog meer bekende Nederlanders op pad om diverse goede doelen-projecten te bezoeken die worden gesteund door de Nationale Postcode Loterij.

Koeienkoppen op het boodschappenlijstje
Quinty Trustfull bezoekt Swaziland om te helpen bij een baanbrekend project van Aidsfonds. Meer dan een op de vier inwoners in Swaziland is besmet met hiv. Voor een voorlichtingsbijeenkomst van Aidsfonds gaat Quinty naar de markt om koeienkoppen in te slaan. Samen met de vrouwen uit het dorp bereidt zij daarmee een traditionele maaltijd. De boeren die op deze bijeenkomst afkomen, kunnen zich tijdens de voorlichtingsbijeenkomst meteen laten testen op hiv. Als de test positief blijkt dan worden ze doorverwezen naar de dichtstbijzijnde kliniek om daar zo snel mogelijk met een behandeling te starten. Met effect: sinds het begin van dit project is het aantal nieuwe hiv-infecties in Swaziland bijna gehalveerd. Heel Swaziland hiv-vrij. Dat is het doel. Quinty ziet dat Aidsfonds daarmee goed op weg is.

‘Bestemming…’ wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland

Uitzending: ‘Bestemming…’ vanaf zondag 10 september t/m 8 oktober om 23.30 uur bij RTL 4.
Herhalingen: vanaf zondag 17 september t/m 15 oktober om 12.00 uur ’s middags bij RTL 4.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn