Amsterdam,
08
december
2019
|
22:04
Europe/Amsterdam

Ruud (60) uit Oegstgeest wint 65.729 euro bij tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 100’

Geluksvogel Ruud speelde bij ‘Miljoenenjacht’ ook al 18.000 euro bij elkaar

Ruud (60) uit Oegstgeest is de gelukkige winnaar van 65.729 euro in de tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 100’. Vanavond was bij RTL 4 te zien hoe Ruud naast presentatrice Caroline Tensen de laatste kandidaten wegspeelde. Vorige week was al te zien hoe Ruud startte met honderd tegenkandidaten. Ruud wist de laatste kandidaat weg te spelen nadat hij het juiste antwoord gaf op de vraag die ging over de modeontwerpster die in de jaren 60 zowel de minirok als de hotpants enorm populair maakte. Door het juiste antwoord Mary Quant te geven ging Ruud met een bedrag van 65.729 euro naar huis.

Bijzonder is dat Ruud voor de tweede keer in korte tijd in de prijzen valt. Eerder dit jaar stond hij bij Linda de Mol aan de desk tijdens een uitzending van ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’. In de spelshow speelde hij toen 18.000 euro bij elkaar.

Ruud is blij: “Toen ik de uitnodiging kreeg, had ik natuurlijk nooit verwacht dat ik óók bij Caroline Tensen zou winnen of überhaupt aan de desk zou komen. Die kans is wel heel klein! Maar het gebeurde toch en dat is natuurlijk te gek! De laatste vraag ging over een modeontwerpster. Ik had wel eens gelezen over Mary Quant, maar helemaal zeker wist ik het natuurlijk niet. Tijdens de uitzending van Miljoenenjacht zei ik het al: onze grote wens is een eigen huisje aan het Comomeer in Italië. Die wens is er nog steeds en dit bedrag kunnen we weer mooi bijleggen. Volgend jaar zomer gaan we weer in die regio op vakantie en wie weet dat we dan alvast voorzichtig gaan rondkijken.”

Ruud niet de enige gelukkige
‘Postcode Loterij Eén tegen 100’ is al sinds 2000 te zien op de Nederlandse televisie en sinds dit jaar weer terug bij RTL 4. Nieuw dit jaar is dat alle kandidaten het hele seizoen op de tribune blijven zitten (10 afleveringen lang). Alleen de hoofdkandidaten verlaten na winst of verlies het spel. Voor de tribunekandidaten is er sinds dit jaar ook wat te winnen. Wanneer de hoofdkandidaat afvalt, verdelen de overgebleven tribunekandidaten 5.000 euro met elkaar. Voor succesvolle tribunekandidaten kan dat bedrag flink oplopen gedurende het seizoen. Voor Ruud uit Oegstgeest was dit bedrag inmiddels opgelopen tot 2.500 euro. Daarom ging hij in totaal met 65.729 euro naar huis.

‘Postcode Loterij Eén tegen 100’ is tot en met 29 december elke zondagavond te zien om 21.30 uur bij RTL 4.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn