Amsterdam,
17
september
2017
|
22:53
Europe/Amsterdam

Rotterdammer Arno (43) wint 623.000 euro bij tv-show Miljoenenjacht

Wijkgenoot Jan rijdt naar huis met nieuwe auto

Arno (43) uit Rotterdam is de gelukkige winnaar van 623.000 euro in de spelshow Postcode Loterij Miljoenenjacht’ dat zojuist werd uitgezonden. Nadat Arno 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte hij dit geldbedrag in de wacht tijdens het zenuwslopende ‘Gouden Koffer Spel’. Zijn wijkgenoot Jan (77) viel ook in de prijzen, hij ging met een gloednieuwe Volkswagen UP naar huis.

Na een bod van 314.000 euro van de bank durfde Arno, architect van beroep, het aan om nóg twee koffers open te maken. Het lot was hem goed gezind, want hij haalde de twee laagste bedragen uit de overgebleven koffers. Het bod wat volgde - 623.000 euro - kon Arno niet weigeren: “Mijn ouders hebben al 45 jaar een eigen winkel en gaan daar over een paar jaar mee stoppen. Ik vind het een fijn idee dat ik hen daar nu bij kan ondersteunen!” Bij Arno komen de tranen wanneer hij zich realiseert wat hij gewonnen heeft: “Wat is dit mooi.”

Na afloop belde Arno samen met Linda de Mol zijn moeder vanuit de Miljoenenjacht-studio, om haar te vertellen over zijn gewonnen bedrag.

Arno besloot op het juist moment te stoppen, zo bleek later. Als hij had doorgespeeld, had hij de koffer met 5.000.000 euro gekozen. Het bod dat hij dan zou krijgen was een stuk lager uitgevallen.

Samen met buurtgenoten in de prijzen

Arno was vanavond samen met 49 wijkgenoten uit Rotterdam (postcodegebied 3035) te zien in de wekelijkse RTL 4-spelshow. Na een spannende strijd, eindigde Arno als finalist en mocht hij het bekende ‘Gouden Koffer Spel’ spelen. Door koffers te openen, maakte hij kans op een bedrag van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk werd dit een bedrag van 623.000 euro.

De 77-jarige Jan, ook uit Rotterdam, won een Volkswagen UP nadat een deelnemer uit Pijnacker deze prijs aan zich voorbij liet gaan voor een plaats in het finalespel. Alle deelnemers in de studio gingen met een draadloze koptelefoon van Sony naar huis.‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ is tot en met zondag 8 oktober wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn