Amsterdam,
24
maart
2017
|
10:09
Europe/Amsterdam

Quinty Trustfull mee op pad met Dierenbescherming in Noord-Holland

A.s. zondagavond 26 maart op RTL 4 te zien in Bestemming…

Samenvatting

Zondagavond is de tweede aflevering van het RTL4-programma ‘Bestemming…’ te zien. In deze aflevering gaat presentatrice Quinty Trustfull op pad met Nadine, inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Quinty en Nadine doen meerdere huisbezoeken in Noord-Holland om te controleren hoe het daar met de dieren is. Een ervaring die dierenvriend Quinty niet in de koude kleren gaat zitten.

Quinty ondersteunt inspecteur Nadine met haar dagelijkse werkzaamheden. Ze behandelen de meldingen die binnenkomen van dierenmishandeling en verwaarlozing. De politie doet zelfs melding van een zebra in een stal.

Quinty: “Het waren twee heftige dagen, zeker voor een dierenvriend als ik. Zo troffen we een hond die dag in dag uit in zijn eigen uitwerpselen zat en een woning met 18 zieke katten. Ik vind het heel schrijnend om te zien hoe dit zo ver kan komen. Gelukkig komen de inspecteurs van de Dierenbescherming voor deze dieren in actie. Jaarlijks redden zij 30.000 dieren in nood. Zij zorgen er vervolgens voor dat ze een beter leven krijgen. Dat ik daar getuige van mocht zijn was een bijzondere ervaring.”

Bestemming… bij RTL 4

Het tv-programma ‘Bestemming…’ geeft een inkijkje in het bijzondere werk van goede doelen die steun krijgen van de Nationale Postcode Loterij. Ambassadeurs van de Loterij nemen de kijker mee op hun indrukwekkende en soms emotionele reis, in binnen- en buitenland. Van tevoren weten de bekende Nederlanders wat hun bestemming is, maar niet bij welk goed doel zij gaan helpen.

De Dierenbescherming ontvangt sinds 1996 een jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij. In totaal heeft de Dierenbescherming 39,4 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten dankzij de deelnemers van de loterij die met de helft van hun lot goede doelen steunen.'

Bestemming…' Noord-Holland is aanstaande zondag 26 maart om 23.30 uur te zien bij RTL 4.

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn