Amsterdam,
01
januari
2018
|
23:55
Europe/Amsterdam

PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro valt op postcode met twee deelnemers in Fries dorp

Friezen uit Eastermar in één klap multimiljonair

De PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro is gevallen op postcode 9261 XC (Industrieweg) in het Friese Eastermar. Postcode Loterij-ambassadeurs Winston Gerschtanowitz en Martijn Krabbé verrasten de twee winnaars thuis met het goede nieuws. Zij verdelen met elkaar de helft van de PostcodeKanjer (26,95 miljoen euro). Nog nooit waren de gewonnen bedragen zo hoog, zij winnen ruim 8,9 miljoen euro en ruim 17,9 miljoen euro. Beide deelnemers zijn dankzij de geldprijs in één klap multimiljonair. Dorpsgenoten waarvan de postcode begint met 9261 verdelen met elkaar de andere helft van de miljoenenprijs. Welk bedrag zij winnen per deelnemend lot, horen zij op het Kanjerfeest in de buurt op vrijdag 5 januari.

Postcode Loterij-ambassadeur Winston is nooit eerder met zo’n grote cheque bij een winnaar binnengestapt. Tjeerd (31), eigenaar van een IT-bedrijf, speelt mee met de winnende postcode en doet de deur voor Winston open. “Toen bekend werd dat de PostcodeKanjer in ons dorp gevallen is, stroomden de berichten binnen. Omdat ik meespeel, wist ik dat we iets gewonnen hebben. Als we een mooi bedrag winnen, gaan we op vakantie.” Wanneer Tjeerd en Marianne zien welk bedrag er op de cheque staat die Winston bij zich heeft, staan ze perplex. Ruim 8,9 miljoen euro. De tranen springen in Marianne’s ogen. “Nou, wij kunnen op vakantie!” Tjeerd weet niet wat hij moet zeggen. “Dit is niet normaal.”

Buurvrouw Sonja (64) zit met haar hele gezin al klaar om Martijn Krabbé met zijn gouden envelop te ontvangen. Ze vertelt dat zij hier samen met haar man Romke al 43 jaar woont. Romke werkte hier bij de steenfabriek en kon op het terrein dit huis krijgen. Martijn ving eerder in het dorp op dat Sonja en Romke bekendstaan als mensen die voor iedereen klaar staan. Hun kinderen beamen dat: altijd kun je bij hen terecht. Dat Eastermar in de prijzen viel verraste Sonja: “Ik moest huilen toen ik hoorde dat de PostcodeKanjer hier vandaag gevallen is. Dat durf je niet te geloven. Als het kan, dan gaan we met z’n allen een mooie reis maken.” Met de cheque die Martijn vervolgens tevoorschijn tovert is dat zeker mogelijk. Sonja en Romke winnen ruim 17,9 miljoen euro.

Kanjerfeest voor winnende wijk met André Hazes
Buurtgenoten verdelen de andere helft van de PostcodeKanjer: 26,95 miljoen euro. Vrijdag 5 januari organiseert de Postcode Loterij in de wijk het populaire Kanjerfeest. Daar maakt Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld bekend welk bedrag de meespelende buurtgenoten winnen per lot dat het hele jaar meespeelde. Op woensdag 3 januari laat de Postcode Loterij weten hoe laat en waar het wijkfeest plaatsvindt. Bekend is al dat André Hazes en The Coronas optreden.

Kanjer Radio
De Postcode Loterij zendt van 2 tot en met 5 januari Kanjer Radio uit vanuit Herbergh De Parel in Eastermar. Kanjer Radio is live radio met Gaston als DJ. Hij draait muziek, spreekt bewoners van de winnende wijk en brengt verslag uit van de sfeer in Eastermar. Kanjer Radio is te beluisteren via postcodeloterij.nl/muziekcadeau.


Geldprijzen uitgereikt door het hele land
Door heel Nederland werd op nieuwjaarsdag het glas nogmaals geheven, want de Postcode Loterij maakte vandaag ook de overige winnende postcodes bekend van de grootste geldprijzen: drie keer 1 miljoen euro en 25 keer een Buurt-Ton. Op www.postcodeloterij.nl staat vanaf 2 januari een volledig overzicht van de winnende postcodes van de honderdduizenden prijzen in deze trekking.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn