Amsterdam,
28
december
2018
|
08:21
Europe/Amsterdam

PostcodeKanjer geeft winnaars Den Haag meer vrijheid

Onderzoek Den Haag: twee jaar na de PostcodeKanjer

Winnaars uit Den Haag ervaren meer vrijheid na het winnen van een deel van de PostcodeKanjer. Dat blijkt uit onderzoek van de Postcode Loterij onder 403 PostcodeKanjer-winnaars uit Den Haag. Het onderzoek is uitgevoerd in aanloop naar de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro, die ook dit jaar weer op 1 januari bekend wordt gemaakt. Winnaars zeggen dat ze dankzij de prijs onder andere hun droomreis konden maken, hun schulden konden aflossen en hun huis konden opknappen.

Op 1 januari 2017 viel de PostcodeKanjer van toen 49,9 miljoen euro in Den Haag. Ruim 2.000 deelnemers uit het postcodegebied 2555 wonnen per lot 9.366 euro, als zij in 2016 met alle trekkingen meespeelden. In de winnende straat varieerden de bedragen van ruim 439.000 tot ruim 4,7 miljoen euro per winnaar.

Het winnen geeft vrijheid
41% van de winnaars zegt dat het winnen van het geldbedrag meer vrijheid heeft gegeven. Een op de vier winnaars (25%) heeft het bedrag op hun spaarrekening gezet. Daarnaast zegt de helft van de winnaars (50%) dat ze ook anderen hebben geholpen met het gewonnen geld. 24% geeft aan het geld uitgegeven te hebben in zijn of haar eigen buurt. Daarnaast zijn de winnaars zijn blij met de positieve aandacht voor de buurt die naar aanleiding van de PostcodeKanjer is ontstaan (27%).

Het huis opknappen
21% van de winnaars in Den Haag geeft aan zijn of haar huis te hebben verbouwd. Van deze winnaars kiest het merendeel (60%) voor een aannemer of klusjesman uit de buurt. De reden die men hiervoor geeft is dat de winnaars dat een vertrouwd idee vinden, ze via via een aanbeveling hebben gehad en op deze manier ook de lokale ondernemer wil laten meeprofiteren. Als winnaars iets laten opknappen aan hun huis kiezen zij het vaakst (21%) voor een nieuwe keuken.

Langgekoesterde wensen
Ook zijn langgekoesterde wensen van Haagse winnaars uitgekomen. “Ik heb 100 euro gepind. Toen ben ik met mijn scootmobiel door de supermarkt gecrossed en heb alles gepakt wat ik lekker vond. Dat was geweldig om te doen!”, aldus een winnaar.Andere bestemmingen die winnaars noemen zijn het laten liften van de oogleden, het betalen van een taxi examen, een 50-jarig bruiloftsfeest gegeven, lensimplantaten laten plaatsen en de kosten voor een zieke hond betaald.

Nieuwe PostcodeKanjer-winnaars op 1 januari 2019
Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro, drie keer één miljoen en 20 keer een Buurt-Ton die de Postcode Loterij op 1 januari 2019 uitreikt. Aan het onderzoek onder wijkwinnaars van de PostcodeKanjer, deden winnaars mee uit Vrouwenpolder (2014), Amsterdam Zuidoost (2015), Sittard (2016), Den Haag (2017) en Eastermar (2018).

Over de PostcodeKanjer
De PostcodeKanjer is sinds 1996 de bekendste en grootste prijs van de Nationale Postcode Loterij. Op 1 januari valt de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro. De helft van het bedrag is voor deelnemers die meespelen met de winnende postcode (juiste cijfers én letters), de andere helft wordt verdeeld over de wijk waarvan de postcode begint met dezelfde vier cijfers. Tot 1 januari 02.00 uur kunnen mensen een lot kopen via www.postcodeloterij.nl.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn