Amsterdam,
07
mei
2020
|
15:45
Europe/Amsterdam

Postcode Loterij steunt lokale ondernemer via speciale prijzenpot

Ter waarde van 17,5 miljoen euro extra aan cadeaukaarten te besteden bij lokale horeca en winkeliers

Samenvatting

De lokale ondernemer is vaak het hart van de buurt. De koffiezaak, de groenteboer, de bakker; zij geven karakter aan de buurt en zijn met hun verbindende kracht belangrijk voor de leefbaarheid. Veel van deze ondernemers voelen, net als veel andere Nederlanders, de gevolgen van het coronavirus. De Postcode Loterij heeft gekeken hoe zij naast de goede doelen ook de lokale ondernemers tot steun kan zijn. Dit doet zij door de reguliere prijzenpot van de komende trekkingen uit te breiden met honderdduizenden cadeaukaarten ter waarde van in totaal 17,5 miljoen euro. Deze zijn door de winnaars naar eigen inzicht te besteden bij restaurants en winkeliers in de buurt. 

Eerder maakte de Loterij bekend in deze zorgelijke tijden extra schenkingen te doen aan de Voedselbanken en het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis.

Samen winnen: ook ondernemers in winnende wijken delen mee
De Postcode Loterij breidt het prijzenpakket van de trekkingen april, mei en juni uit met cadeaukaarten ter waarde van 50,- euro per stuk. Het grootste aantal, ter waarde van 12,5 miljoen euro, verloot zij in de trekking van mei. Zoals bij de Postcode Loterij gebruikelijk winnen deelnemers met elkaar. De cadeaukaarten zullen door vele wijken in Nederland worden gewonnen. De ondernemers en winkeliers in die buurten en regio’s zullen daar hopelijk hun voordeel mee doen.

Marie-Claire Lintz, hoofd marketing Nationale Postcode Loterij: “De Postcode Loterij is opgezet met het ideaal voor een betere wereld. Een deel van de inleg is direct daarvoor bestemd. Met deze invulling van een deel van het prijzenpakket geven we verder invulling aan onze missie. Naast de schenkingen aan goede doelen, willen we ook via onze prijzen een extra steentje bijdragen en de ondernemers zo een hart onder de riem steken. Samen maken we het verschil.”

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn