Amsterdam,
07
februari
2022
|
11:11
Europe/Amsterdam

Postcode Loterij schenkt 1.380.000 euro voor versterken vrouwengroepen

Onmisbare financiering voor aanpak onrecht en natuurbescherming

Samenvatting

Both ENDS, Mama Cash en het Fondo Centro-Americano de Mujeres zijn verrast met een extra bijdrage van 1.380.000 euro van de Postcode Loterij voor het gezamenlijke ‘Autonomy & Resilience Fund’. Met deze extra bijdrage gaan de organisaties er samen voor zorgen dat flexibele financiering beschikbaar wordt voor vrouwengroepen en activisten die zich inzetten voor de aanpak van ongelijkheid, onrecht en natuurbescherming. Deze flexibele financiering is onmisbaar en nu nog nauwelijks beschikbaar. 

Danielle Hirsch, Directeur bij Both ENDS is blij verrast: “Met dit fantastische bedrag van ruim 1,3 miljoen euro kunnen wij tenminste 100 gemeenschapsgroepen, verspreid over de hele wereld, flexibele, ongeoormerkte financiering bieden. Zij kunnen dat naar eigen inzicht kunnen besteden, bijvoorbeeld om de lokale voedselvoorziening zeker te stellen en of aan medische zorg, die door COVID extra schaars is geworden. Hiermee zullen zij hun autonomie en weerbaarheid op korte- en lange termijn te vergroten. Deelnemers van de Postcode Loterij, bedankt!”

Daarnaast wordt er dankzij de bijdrage van het Autonomy & Resilience Fund voorzien in de directe behoeften van vrouwelijke leiders die de milieu- en mensenrechten van hun gemeenschappen verdedigen. En dat is belangrijk, want op die manier kunnen zij hun werk in veiliger omstandigheden voortzetten.

In de Filipijnen steunt het Autonomy & Resilience Fund een groep vrouwen van de Lumad gemeenschap. De groep verdedigt de rechten van vrouwen en hun gemeenschap op toegang tot land en water. Door de winning van grondstoffen zijn zij met geweld verdreven van hun land, naar een gebied waar geen voorzieningen waren. De steun is gebruikt voor het opbouwen van een nieuw bestaan en het opzetten van lokale voorzieningen zoals voedselproductie, een irrigatiesysteem om waterschaarste op te vangen, medische hulp en trainingen.

Hiermee heeft de groep vrouwen haar weerbaarheid en zelfstandigheid aanzienlijk kunnen vergroten, om de huidige coronacrisis en een volgende crisis beter te doorstaan.

Over Both ENDS
Samen met milieu- en mensenrechtenorganisaties in het Zuiden werkt Both ENDS aan een duurzame, eerlijke wereld waarin iedereen een stem heeft. Ze verzamelen en delen informatie over beleid en investeringen die directe gevolgen hebben voor mensen en hun leefomgeving, ze trekken gezamenlijk op in beleidsbeïnvloeding, brengen de dialoog op gang tussen verschillende partijen en we promoten en ondersteunen duurzame lokale alternatieven.

Over Mama Cash
Mama Cash ondersteunt vrouwen, meiden, trans- en intersekse personen die opkomen voor hun rechten. Activisten die met tomeloze inzet en grote onverschrokkenheid hun stem verheffen. Die onderdrukkende normen en praktijken bekritiseren. Die hameren op lichamelijke zelfbeschikking. Mama Cash werft fondsen voor deze activisten en steunt hen met kennis en netwerken. Zo werkt de organisatie samen met hen aan een rechtvaardiger wereld.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn