Amsterdam,
17
december
2019
|
16:29
Europe/Amsterdam

Postcode Loterij pakt uit en vervult wens vrijwilliger Margriet uit Harlingen

Een week met man en hond naar haar geliefde Terschelling

Een grote verrassing voor Margriet Tichelaar (67) uit Harlingen. De Waddenvereniging nomineerde haar als Kanjer van Goud bij de Postcode Loterij voor haar grote bijdrage aan het reorganiseren van het archief van de Waddenvereniging. Margriet werd in Harlingen verrast door directeur Lutz Jacobi, in het bijzijn van haar collega-vrijwilligers. Zij mag een weekje op vakantie naar haar geliefde Terschelling met man én hond. 

Lutz Jacobi, Directeur Waddenvereniging: “We hebben ruim 100 vrijwilligers die allemaal een pluim verdienen, maar Margriet heeft in de afgelopen jaren wel iets heel bijzonders gepresteerd. Zij heeft het archief van de Waddenvereniging, dat wij in 55 jaar hadden opgebouwd, helemaal gereorganiseerd, gedigitaliseerd en uitgezocht. Dit heeft ze met de grootst mogelijke deskundigheid en zorgvuldigheid gedaan en daarom zijn we dan ook heel blij dat we Margriet vandaag in het zonnetje mogen zetten.”

Margriet Tichelaar (67) is blij verrast: “Ik ben helemaal sprakeloos en geroerd. Ik ben bijna 10 jaar bezig geweest met dit project. Er was zoveel archiefmateriaal bewaard! Iedereen had een kast ter grootte van een dubbele linnenkast op de kamer, en die zat helemaal vol. Ik heb alles gelezen en gearchiveerd. Gelukkig is lezen een hobby van mij. Heerlijk dat ik met man en hond nu een weekje weg mag.”

Postcode Loterij pakt uit: wensen Kanjers van Goud in vervulling
De maand december staat bij de Postcode Loterij in het teken van uitpakken. Met grote prijzen, zoals de grootste PostcodeKanjer ooit, maar ook door vrijwilligers in het zonnetje te zetten die zich met hart en ziel inzetten voor het goede doel. Goede doelen die de Postcode Loterij steunt, konden een vrijwilliger met een bijzonder verhaal nomineren en zijn of haar wens in vervulling laten gaan. Daar is de wens van Margriet uit Harlingen er één van.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn