Amsterdam,
03
februari
2020
|
10:43
Europe/Amsterdam

Postcode Loterij pakt uit en vervult wens Sejfo uit Utrecht

“Dankzij mensen als Sejfo kan Stichting de Vrolijkheid zijn werk doen”

Postcode Loterij pakt uit en vervult wens Sejfo uit Utrecht

Amsterdam, 30 januari 2020 – Een grote verrassing voor Sejfo Biro (59) uit Utrecht. Stichting de Vrolijkheid nomineerde hem als Kanjer van Goud bij de Postcode Loterij als dank voor zijn jarenlange en trouwe inzet als vrijwilliger bij asielzoekerscentrum Leersum. De Stichting, die kunstprojecten voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra organiseert, verraste Sejfo in azc Leersum met een cheque: hij mag zijn zus in Bosnië bezoeken.

Marielle van den Bosch van Stichting de Vrolijkheid zegt,“Sejfo komt al 10 jaar lang trouw iedere week vanuit Utrecht naar Leersum om creatieve workshops te geven aan kinderen. En dat doet hij met ongelofelijk veel liefde en betrokkenheid. Het is dankzij mensen als Sejfo dat een organisatie als Stichting de Vrolijkheid kan bestaan. Voor ons is Sejfo onmisbaar en daarom hebben we hem voorgedragen als Kanjer van Goud.

Sejfo Biro is sprakeloos wanneer hij verrast wordt met de cheque: “Ik doe dit werk met veel plezier. Ik ben zelf als vluchteling naar Nederland gekomen, en veel mensen hebben mij geholpen in die tijd. Dus ik doe graag iets terug. Ik probeer ieder jaar mijn familie in Bosnië te bezoeken en ik ben heel blij en dankbaar dat dat dit jaar dankzij deze cheque gaat lukken.”

Wensen Kanjers van Goud in vervulling

De Postcode Loterij pakt regelmatig uit met grote prijzen, zoals recentelijk de grootste PostcodeKanjer ooit, maar ook door vrijwilligers in het zonnetje te zetten die zich met hart en ziel inzetten voor het goede doel. Goede doelen die de Postcode Loterij steunt, konden een vrijwilliger met een bijzonder verhaal nomineren en zijn of haar wens in vervulling laten gaan. Daar is de wens van Sejfo uit Utrecht er één van.

 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn