Amsterdam,
17
december
2019
|
10:19
Europe/Amsterdam

Postcode Loterij pakt uit en vervult wens Iris uit Utrecht

Met vlogcamera geeft Iris uit Utrecht andere pleegkinderen een stem

Een grote verrassing voor Iris Smit (25) uit Utrecht. Stichting Kinderpostzegels nomineerde haar als Kanjer van Goud bij de Postcode Loterij omdat zij zich met hart en ziel inzet voor JongWijs, een netwerk van jongeren met ervaring in een pleeggezin, gezinshuis of jeugdzorgboerderij. Iris werd in Leiden verrast. Haar grote wens gaat in vervulling: Zij krijgt een vlogcamera waarmee zij via haar eigen YouTube kanaal pleegkinderen een stem kan geven.

Annelies Mulder, hoofd programma's en fondsenwerving bij Stichting Kinderpostzegels: "Het verhaal dat Iris mij vertelde over haar jeugd en de belangrijke rol die haar pleeggezin voor haar heeft gehad ontroert mij. Ik vind het bewonderingswaardig en krachtig dat zij haar eigen ervaring nu vrijwillig inzet voor JongWijs. Zij deelt ervaringen met andere jongeren en geeft advies aan professionals, (jeugd-)zorgorganisaties en beleidsmakers in de jeugdzorg. Zo laat zij haar stem horen voor andere pleegkinderen. Fantastisch toch?! Zij verdient het echt om in het zonnetje gezet te worden en haar wens uit te laten komen."

Iris Smit (25) is blij verrast: "Wauw, wat overweldigend dit. Dit had ik nooit verwacht. Ik ben blij onderdeel uit te maken van het jongerennetwerk JongWijs. Onze slogan is ‘We gaan door tot we niet meer nodig zijn' en zo voel ik het ook. We hebben veel ideeën om de pleegzorg te verbeteren. En de stem van jongeren wordt nog steeds onvoldoende gehoord. Daarin wil ik graag verandering brengen. Daar gaat deze vlogcamera zeker bij helpen!". 

Postcode Loterij pakt uit: wensen Kanjers van Goud in vervulling
De maand december staat bij de Postcode Loterij in het teken van uitpakken. Met grote prijzen, zoals de grootste PostcodeKanjer ooit, maar ook door vrijwilligers in het zonnetje te zetten die zich met hart en ziel inzetten voor het goede doel. Goede doelen die de Postcode Loterij steunt, konden een vrijwilliger met een bijzonder verhaal nomineren en zijn of haar wens in vervulling laten gaan. Daar is de wens van Iris uit Utrecht er één van.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn