Amsterdam,
17
december
2019
|
11:42
Europe/Amsterdam

Postcode Loterij pakt uit en vervult wens Frieda Hutjes uit Utrecht

“Nu kan ik alles op de fiets doen en hoef ik de auto niet meer te pakken”

Een grote verrassing voor Frieda Hutjes (78) uit Utrecht. Humanitas nomineerde haar als Kanjer van Goud bij de Postcode Loterij omdat zij zich met hart en ziel inzet om mensen die de Nederlandse taal niet spreken te helpen aan een taalmaatje. Frieda werd onlangs in Utrecht verrast op het kantoor van Humanitas. Haar grote wens gaat in vervulling: zij krijgt een elektrische fiets. 

Lizet Klein Nagelvoort, manager bij Humanitas Utrecht: “Wij vinden dat iedereen in de maatschappij mee moet kunnen doen. De Nederlandse taal spreken is daarbij cruciaal. Humanitas Taalmaatjes helpt mensen Nederlands te leren als dat niet hun eigen taal is. Je krijgt een taalmaatje om mee te oefenen. Frieda zet zich al meer dan vijf jaar vol overgave als vrijwilliger in voor Humanitas. Als coördinator koppelt zij deelnemers aan vrijwilligers in de omgeving Utrecht. Dat zijn vaak lange afstanden. En bijna alles doet ze op de fiets. We vinden het te gek dat we haar via Kanjers van Goud een elektrische fiets mogen aanbieden. Dat heeft zij echt verdiend.”

Frieda (78) is blij verrast en springt meteen op haar nieuwe fiets: “Wat een geweldige verrassing. Ik had dit echt niet zien aankomen. Een elektrische fiets stond al lang op mijn verlanglijstje. Ik leg vele kilometers af met de fiets en als ik verder weg moet, pak ik soms de auto. Dat hoeft nu niet meer!”

Postcode Loterij pakt uit: wensen Kanjers van Goud in vervulling
De maand december staat bij de Postcode Loterij in het teken van uitpakken. Met grote prijzen, zoals de grootste PostcodeKanjer ooit, maar ook door vrijwilligers in het zonnetje te zetten die zich met hart en ziel inzetten voor het goede doel. Goede doelen die de Postcode Loterij steunt, konden een vrijwilliger met een bijzonder verhaal nomineren en zijn of haar wens in vervulling laten gaan. Daar is de wens van Frieda Hutjes uit Utrecht er één van.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn