Amsterdam,
18
december
2019
|
15:17
Europe/Amsterdam

Postcode Loterij pakt uit en vervult wens Ali uit Bleskensgraaf

“Dit wordt vast een hele bijzondere ervaring voor ons allemaal.”

Een grote verrassing voor Ali Brandwijk (65) uit Bleskensgraaf. VluchtelingenWerk Nederland nomineerde haar als Kanjer van Goud bij de Postcode Loterij, omdat zij zich al 25 jaar vol overgave als vrijwilliger voor de organisatie inzet. Vandaag werd Ali bij het kantoor van Vluchtelingenwerk in Nieuw-Lekkerland verrast. Haar grote wens gaat in vervulling: een dag op stap met alle mensen die zij bij VluchtelingenWerk helpt.

Mirjam Huisman, directeur-bestuurder VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland: “Ali zet zich al 25 jaar vrijwillig in om vluchtelingen bij haar in de regio op te vangen en te helpen. Zij staat symbool voor al onze actieve vrijwilligers die voor ons van onschatbare waarde zijn. Het is belangrijk dat daar aandacht voor is. Daarom ben ik heel trots dat ik namens Vluchtelingenwerk Ali kan benoemen tot Kanjer van Goud en haar grote wens in vervulling kan laten gaan.”

Shermin Amiri, senior teamleider bij Vluchtelingenwerk: “Ik kwam zeven jaar geleden als vluchteling vanuit Iran naar Nederland. Als je ineens in een Nederlands dorp terecht komt, kost het tijd om je thuis te voelen. Ali was er vanaf dag één voor mij. Persoonlijk contact is echt het allerbelangrijkste om de eerste stappen te kunnen zetten. Sinds ik Ali ken, zijn er momenten geweest die ik nooit zal vergeten en die voor altijd een bijzondere plek in mijn hart en gedachten zullen hebben. Ali is één van de parels van VluchtelingenWerk!”

Ali Brandwijk is blij verrast: “Wat een bijzonder cadeau. Ik vind het fijn als ik mensen met elkaar kan verbinden zodat ze zich verder ontwikkelen en hun plek in de Nederlandse samenleving vinden. Dat geeft mij voldoening. Ik kijk er erg naar uit om met deze mensen een dagje uit te gaan! Dit wordt vast een hele bijzonder ervaring voor ons allemaal.”

Postcode Loterij pakt uit: wensen Kanjers van Goud in vervullingDe maand december staat bij de Postcode Loterij in het teken van uitpakken. Met grote prijzen, zoals de grootste PostcodeKanjer ooit, maar ook door vrijwilligers in het zonnetje te zetten die zich met hart en ziel inzetten voor het goede doel. Goede doelen die de Postcode Loterij steunt, konden een vrijwilliger met een bijzonder verhaal nomineren en zijn of haar wens in vervulling laten gaan. Daar is de wens van Ali uit Bleskensgraaf er één van.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn