Winnaars uit Weert winnen 11.802 euro per lot

De Weerter vlaai kan uit de koeling worden gehaald: 1 mei is nu al de mooiste dag van het jaar voor 15 Postcode Loterij-deelnemers uit het Limburgse Weert. De allereerste KoningsKanjer ooit viel namelijk op hun postcode (6002 AR). De gelukkige winnaars verdelen de helft van het miljoenenbedrag (18,35 miljoen euro) met elkaar. De andere helft gaat naar Postcode Loterij-deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode (de eerste vier cijfers van de postcode: 6002). 

koningskanjerwijkfeestinweert.jpg
KoningsKanjer wijkfeest in Weert Foto: Bastiaan Musscher

Voor het eerst sinds twee jaar organiseert de Postcode Loterij weer een traditioneel wijkfeest in de winnende wijk van de KoningsKanjer. De hoofdprijswinnaars, die meespelen met de volledige winnende postcode (6002 AR), verdeelden de helft van het bedrag (18,35 miljoen euro) met elkaar. Zij wisten op zondag 1 mei al wat hun lot waard was. Voor deelnemers met de winnende wijkcode bleef het nog even spannend. Zij hoorden tijdens het wijkfeest dat zij 11.802 euro per lot winnen als zij het maximaal aantal Kanjerpunten (40) hebben verzameld.

Monique: “We spelen al 25 jaar mee met de Postcode Loterij. Het maakte niet uit welk bedrag er op de cheque stond, deze ervaring is al fantastisch. We spelen mee voor het steunen van goede doelen maar dit bedrag van 11.802 euro is natuurlijk geweldig!”

Voordat het wijkbedrag bekend werd gemaakt gaven Michel en Nelly aan: “We weten natuurlijk nog niet wat de hoogte van het wijkbedrag is, maar als het een mooi bedrag wordt willen twee elektrische fietsen!” Zij ontvingen een cheque van 11.802 euro. De twee elektrische fietsen gaan er komen!

Vriendinnen Deborah en Imke reageren dolblij: “We zijn hier heel blij mee! We gaan samen op vakantie.”

Paul en zijn vrouw winnen 23.604 euro: “We vonden het heel spannend! We gaan altijd naar Oostenrijk naar een dorpje op 1500 meter om te wandelen. Nu kunnen we zeker nieuwe stevige wandelschoenen kopen waarmee we de bergen in kunnen!”

KoningsKanjer van 36,7 miljoen euro
Op zondag 1 mei maakte de Postcode Loterij bekend dat de allereerste KoningsKanjer ooit, van 36,7 miljoen euro, in het Limburgse Weert was gevallen. Vijftien gelukkige deelnemers die meespelen met de winnende postcode (6002 AR) verdeelden de helft van het bedrag (18,35 miljoen euro) met elkaar. Zij namen cheques uiteenlopend van 965.789 euro tot 2.897.368 euro in ontvangst. De andere helft van het bedrag ging naar deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode (6002). Zij hoorden tijdens het wijkfeest dat zij per lot maximaal 11.802 euro winnen.

 

paulenzijnvrouwontvangenchequevan23.604eurotijdenshetwijkfeestinweert.jpg
Paul en zijn vrouw ontvangen cheque van 23.604 euro tijdens het wijkfeest in Weert Foto: Bastiaan Musscher
michelennellywinnen11.802eurobijdepostcodeloterij.jpg
Michel en Nelly winnen 11.802 euro bij de Postcode Loterij Foto: Bastiaan Musscher
moniqueontvangtchequevan11.802eurotijdenshetwijkfeestinweert.jpg
Monique ontvangt cheque van 11.802 euro tijdens het wijkfeest in Weert Foto: Bastiaan Musscher
imkeendeborahzijndolblij.jpg
Imke en Deborah zijn dolblij Foto: Roy Beusker Fotografie/Amy van Leiden