Amsterdam,
04
januari
2020
|
19:20
Europe/Amsterdam

Nieuw-Vennep verdeelt PostcodeKanjer van 27,35 miljoen euro

Meeste winnende loten in Kanjerwijk ooit: duizenden Vennepers in de prijzen!

Samenvatting

Het was vanavond groot feest in het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep! Tijdens het jaarlijkse Postcode Loterij-Kanjerfeest maakte Gaston Starreveld bekend dat meer dan drieduizend deelnemers die meespelen met het winnende postcodegebied (2151) per lot 5.832 euro winnen, als zij in 2019 met alle trekkingen hebben meegedaan. Nooit eerder reikte de Postcode Loterij zoveel cheques aan wijkwinnaars uit tijdens het Kanjerfeest. De gelukkige Vennepers vierden het spetterende begin van het nieuwe jaar met elkaar onder het genot van optredens van Nielson en Ruth Jacott. 

De Postcode Loterij opende het nieuwe jaar traditiegetrouw met de uitreiking van de PostcodeKanjer, de grootste prijs van het jaar. Op nieuwjaarsdag verraste de Loterij de hoofdprijswinnaars van de winnende postcode (2151 BZ) al met de helft van de PostcodeKanjer (27,35 miljoen euro). De andere helft van de PostcodeKanjer wordt verdeeld onder alle deelnemers waarvan het lotnummer begint met 2151. Voor de wijkwinnaars waarvan het lotnummer begint met 2151 was het de afgelopen dagen nog spannend. Zij hoorden vanavond tijdens het Kanjerfeest wat hun lot waard is.

Dromen worden werkelijkheid
Henk en José spelen mee met meerdere loten en winnen samen 46.656 euro. "We spelen mee omdat we het belangrijk vinden zo goede doelen te steunen. Nu vallen we ook nog eens in de prijzen. Awesome, amazing, bizar! Hiermee gaan we van Canada naar Alaska zeilen."

Jan (61) en Rita (58) spelen mee met twee loten en reageren blij: "We willen met het hele gezin naar Korea. Daar komt onze jongste dochter vandaan. Van dit bedrag kunnen we in ieder geval de vliegtickets betalen voor het hele gezin met aanhang. Fantastisch!"

Sandra (52) is samen met haar man en twee kinderen op het Kanjerfeest. Ze vertelt enthousiast: "Dit is een extra cadeau. Op twee januari is ons kleinkind Nora geboren en dat is natuurlijk het grootste cadeau. Van dit bedrag gaan we met het hele gezin iets leuks doen."

Ook Rochella (28) weet direct wat ze met haar prijs wil doen: "Ik zou wel een andere auto willen. Dit is alvast een mooie bijdrage!"

PostcodeKanjer
Op nieuwjaarsdag viel de PostcodeKanjer van 54,7 miljoen euro op postcode 2151 BZ in het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep. Tien winnaars die meespelen met de volledige winnende postcode verdeelden 27,35 miljoen euro. Negen van hen zijn dankzij de geldprijs in één klap multimiljonair – een recordaantal. De andere helft van de PostcodeKanjer wordt verdeeld onder alle andere deelnemers die meespelen in het winnende postcodegebied 2151.

Verdeling van de prijzen
De verdeling van de 27,35 miljoen euro is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2019, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Lees hier meer over de verdeling van de PostcodeKanjer.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn