Amsterdam,
29
december
2020
|
09:37
Europe/Amsterdam

Nieuw-Vennep opnieuw in de prijzen: “Begin dit jaar stonden we nog te dansen op het wijkfeest!”

Samenvatting

Een goede start én afsluiting van het jaar 2020 voor inwoners van Nieuw-Vennep. Op 1 januari vielen de miljoenen van de PostcodeKanjer en nu – bijna een jaar later – valt er opnieuw een grote prijs van de Postcode Loterij: de SuperPostcodePrijs van 1 miljoen euro! De prijs is gevallen op postcode 2151 EM. De gelukkige Vennepers die met die postcode meespelen winnen 55.555 euro per lot. 

Dat is wel heel veel geluk hebben, want begin dit jaar nog viel de PostcodeKanjer in dezelfde wijk. Die prijs blijkt voor een meerderheid van de Vennepers hét lichtpuntje van het jaar 2020 te zijn, zo blijkt uit onderzoek van de Postcode Loterij. 

Bianca en Ed winnen 55.555 euro met de SuperPostcodePrijs en vielen begin dit jaar ook al in de prijzen: “Op 4 januari stonden we nog te dansen op het wijkfeest in Nieuw-Vennep en nu dit! Ongelofelijk.”

Ook Kevin (19) was erbij begin dit jaar en valt opnieuw in de prijzen: “Het geld van begin dit jaar staat nog op de spaarrekening, want ik ben aan het sparen zodat ik een huis kan kopen. Dit bedrag komt er nu bij en helpt enorm!”

Meeste multimiljonairs én winnende loten in Kanjerwijk ooit
Nog nooit vielen zoveel dorpsgenoten met elkaar in de prijzen bij een PostcodeKanjer. Ruim 3.000 winnaars in de wijk wonnen per lot ruim 5.800 euro, als zij in 2019 met alle trekkingen meespeelden. Op 1 januari 2020 werden de grootste winnaars uit Nieuw-Vennep thuis verrast. Zij wonnen bedragen oplopend tot 8,8 miljoen euro. Daarmee waren negen inwoners in één klap multimiljonair; de meeste multimiljonairs ooit in een trekking van de Postcode Loterij.

Onderzoek onder Kanjerwinnaars in Nieuw-Vennep: meer oog voor elkaar
Uit onderzoek van de Postcode Loterij onder 600 winnaars van de PostcodeKanjer blijkt dat de Vennepers naar elkaar omkeken het afgelopen jaar. Zo hielp 31% een ander met het gewonnen bedrag en maakte 70% van de ondervraagden die iets aan het huis verbouwden, gebruik van een aannemer of klusjesman uit de buurt. Want, zegt een winnaar: “Zeker in 2020 is het heel belangrijk dat de lokale ondernemers worden gesteund”.

Ook geven winnaars aan, als er iets is veranderd nadat de prijs in Nieuw-Vennep viel, dan is het de toenemende saamhorigheid. Eén van de winnaars vertelt: “Zeker in de eerste periode is er in ons flatgebouw goed contact ontstaan met de buren.” Een andere winnaar laat weten: “Buren spreken elkaar nu meer aan op straat omdat we elkaar zijn tegengekomen op het wijkfeest. Je merkt dat je daardoor makkelijker contact maakt.”

Over de PostcodeKanjer
De PostcodeKanjer is sinds 1996 de bekendste en grootste prijs van de Nationale Postcode Loterij. Op 1 januari valt de hoogste PostcodeKanjer ooit van 54,9 miljoen euro. De helft van het bedrag is voor deelnemers die meespelen met de winnende postcode (4 cijfers én 2 letters), de andere helft wordt verdeeld over de wijk waarvan de postcode begint met dezelfde vier cijfers. Tot 1 januari 2.00 uur kunnen mensen een lot kopen via www.postcodeloterij.nl. 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn