Amsterdam,
10
juli
2019
|
14:54
Europe/Amsterdam

Miljoenenfestijn van Postcode Loterij voor Harlingers

Ambassadeur Gaston Starreveld verrast inwoners Harlingen met 2 miljoen euro

Groot feest in Harlingen! Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste zojuist tien deelnemers die meespelen met postcode 8861 CX (Brouwersstraat / Zuiderplein) met een grote geldprijs. Op deze postcode is de 2 Miljoenprijs gevallen. De tien deelnemers die met de volledige postcode meespelen verdelen met elkaar de ene helft van de 2 Miljoenprijs. De andere helft gaat naar de deelnemers die meespelen met de wijkcode 8861.

Gaston verraste de winnaars vanmiddag met cheques van 250.000 euro (1 winnaar), 187.500 euro (1 winnaar), 125.000 euro (1 winnaar) en 62.500 euro (7 winnaars). De uitreiking in de straat was live op de Facebookpagina van de Postcode Loterij te zien.

Aafke (64) en haar man Ane winnen in totaal 250.000 euro; Aafke speelt mee met drie loten goed voor 187.500 euro, Ane wint met één lot 62.500 euro. Aafke is in tranen: “Ik ben helemaal overdonderd. Dit hadden we echt niet verwacht. We wonen al 50 jaar in Harlingen. Ons dak lekt en de kosten voor reparatie zijn erg hoog. We waren al aan het sparen, maar nu hebben we geen zorgen meer. Wat een mazzel!”

Eddy (58) en zijn vrouw winnen 250.000 euro. Eddy is blij verrast: “Wat is dit bizar! Mijn vrouw wil graag de badkamer opknappen. Voor mij staat een bezoek aan Graceland, het voormalige huis van Elvis Presley in Amerika, bovenaan mijn lijstje.”

Jelna (49) wint 62.500 euro: “Wat komt dit goed uit! Deze prijs geeft ons ademruimte. Mijn hondje moet worden geopereerd en de operatie is erg duur. Nu kan ik dat gewoon betalen! Ook gaan we een extra badkamer mét wc bouwen, zodat onze kinderen ook van de prijs kunnen genieten.”

Wijkwinnaars winnen samen 1 miljoen euro
Van de 2 Miljoenprijs wordt de helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 8861. De wijkwinnaars winnen per lot 570 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs. Het geld ontvangen de winnaars binnen vier weken op hun bankrekening.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft, het aantal verkochte loten in de wijk en de verdeling gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2019, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor deze 2 Miljoenprijs van juni hebben deelnemers maximaal 70 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn