Amsterdam,
16
juni
2021
|
15:04
Europe/Amsterdam

Meeste winnaars PostcodeStraatprijs helpen anderen met prijzengeld

Jettie uit Bolsward was één van de gelukkige winnaars

Samenvatting

Zo’n 60% van de PostcodeStraatprijs-winnaars helpt anderen met het prijzengeld. Dat blijkt uit onderzoek van de Postcode Loterij onder 378 van de ruim 1.500 Straatprijswinnaars van de afgelopen twee jaar. Ook verbouwen is populair: 38% van de winnaars geeft aan iets aan het huis te hebben verbouwd met het prijzengeld. De badkamer is bij 18% favoriet, de keuken bij 16% en het verduurzamen van de woning bij 15%. Slechts 10% van de winnaars gebruikte het geld voor een vakantie.

Wekelijks verrast de Postcode Loterij winnaars met de PostcodeStraatprijs. De meeste winnaars ontvangen 25.000 euro per lot, omdat zij met de zogeheten StraatprijsVerdubbelaar meespelen. Anders is het winnende bedrag 12.500 euro per lot. In juli gaat Gaston weer op pad om 10 dagen lang élke dag PostcodeStraatprijzen uit te reiken tijdens de Straatprijs 10-daagse. Het winnen van de prijs zorgt voor blije reacties.

Jettie uit Bolsward werd in september 2020 verrast met een cheque van 25.000 euro én en nieuwe auto: "Het is heerlijk om onbezorgd met de economie mee te draaien. Wat een rijk gevoel!"

De eerste uitgave
Op de vraag wat de winnaars het eerste met de geldprijs deden, zegt 25% het eerst op de spaarrekening te hebben gezet. Zo’n 16% deelde het prijzengeld met (klein)kinderen en 9% kocht een auto. Ook hielp iemand zijn bedrijf door de coronacrisis heen, kon een winnaar eindelijk het achterstallig onderhoud aan zijn woning aanpakken en werd er midden in een verhuizing toch nét iets meer mogelijk. Zonnepanelen, een camper, studie van de kinderen en vervroegd pensioen worden ook genoemd als eerste uitgaven na het winnen van de prijs.

“We winnen toch nooit zeiden we altijd”
Voor 87% van de winnaars is het winnen van de prijs een ervaring om nooit te vergeten. “Once in a lifetime!” Maar ook iets wat bést nog eens mag gebeuren: “Smaakt naar meer.” Maar liefst 93% kijkt met plezier terug op het winnen van de geldprijs van meestal 25.000 euro per lot: “Het voelde heel onwerkelijk aan, want wij winnen toch nooit iets zeiden wij altijd.”

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn