Amsterdam,
28
december
2018
|
08:15
Europe/Amsterdam

Meeste geld van PostcodeKanjer blijft in eigen omgeving

Winnaars ervaren meer vrijheid na winnen Loterij

Naast de winnaars die op 1 januari een deel van de PostcodeKanjer hebben gewonnen, kan ook de plaatselijke middenstand, waaronder aannemers en klusjesmannen, zich in de handen wrijven. Dat blijkt uit onderzoek van de Postcode Loterij onder 1.084 winnaars die in de prijzen vielen bij een PostcodeKanjer. Het onderzoek is uitgevoerd in aanloop naar de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro die ook dit jaar weer op 1 januari bekend wordt gemaakt. 

Van Vrouwenpolder (2014) tot Eastermar (2018): waar de PostcodeKanjer ook valt, overal wordt het geld vooral in de eigen omgeving uitgegeven. De afgelopen vijf jaar wonnen deelnemers die meespeelden in de winnende buurt bedragen van 9.025 tot 80.399 euro per lot. In de winnende straat varieerden de bedragen van ruim 148.000 tot 17,9 miljoen euro per winnaar. 

Winnaars verbouwen er lustig op los
Aannemers en klusjesmannen in de buurt van de PostcodeKanjer-winnaars doen goede zaken nadat de PostcodeKanjer daar is gevallen. 1 op de vier winnaars (23%) heeft zijn huis verbouwd. Vooral in de kleinere gemeentes is dat het geval. In Vrouwenpolder en Eastermar zegt bijna de helft van de winnaars (46% en 49%) zijn of haar huis te hebben verbouwd. Van alle winnaars die hun huis verbouwen kiest de meerderheid (68%) voor een aannemer of klusjesman uit de buurt. De reden die winnaars hiervoor geven is dat zij het een vertrouwd idee vinden en op deze manier ook graag de lokale ondernemer wil laten meedelen. “Omdat ik het geld in de lokale economie wil steken.”, aldus een winnaar. 

Winst geeft meer vrijheid
47% van de winnaars zegt dat het winnen van het geldbedrag meer vrijheid heeft gegeven. De meeste mensen (23%) hebben het bedrag op hun spaarrekening gezet. Daarnaast zegt 50% van de winnaars dat ze ook anderen hebben geholpen met het gewonnen geld.

Nieuwe PostcodeKanjer-winnaars op 1 januari 2019
Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro, drie keer één miljoen en 20 keer een Buurt-Ton die de Postcode Loterij op 1 januari 2019 uitreikt. Aan het onderzoek onder wijkwinnaars van de PostcodeKanjer, deden winnaars mee uit Vrouwenpolder (2014), Amsterdam Zuidoost (2015), Sittard (2016), Den Haag (2017) en Eastermar (2018). 

Over de PostcodeKanjer
De PostcodeKanjer is sinds 1996 de bekendste en grootste prijs van de Nationale Postcode Loterij. Op 1 januari valt de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro. De helft van het bedrag is voor deelnemers die meespelen met de winnende postcode (juiste cijfers én letters), de andere helft wordt verdeeld over de wijk waarvan de postcode begint met dezelfde vier cijfers. Tot 1 januari 02.00 uur kunnen mensen een lot kopen via www.postcodeloterij.nl

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn