Amsterdam,
26
mei
2019
|
22:45
Europe/Amsterdam

Linda uit Enschede wint 159.423 euro bij tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 100’

Linda uit Enschede is de gelukkige winnaar van 159.423 euro in de tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 100’. Vanavond was bij RTL 4 te zien hoe Linda het naast presentatrice Caroline Tensen opnam tegen haar honderd tegenkandidaten. Linda wist de laatste overgebleven kandidaat weg te spelen nadat zij het juiste antwoord gaf op de vraag ‘Hoe heet de Vlaming die zo’n 450 jaar geleden een nieuwe wereldkaart bedacht waarmee zeevaarders makkelijker konden navigeren?’. Door het juiste antwoord (Gerardus Mercator) te geven ging Linda met een bedrag van 159.423 euro naar huis.

Linda kan het niet geloven wanneer blijkt dat ze heeft gewonnen en slaat haar handen voor haar gezicht. ‘Onvoorstelbaar! Ik ben al een heel gelukkig mens, ik weet echt nog niet wat ik met het bedrag ga doen. Er gaat sowieso ook wat naar een goed doel!’

Linda niet de enige gelukkige
‘Postcode Loterij Eén tegen 100’ is al sinds 2000 te zien op de Nederlandse televisie en sinds dit jaar weer te zien bij RTL 4. Nieuw dit seizoen is dat de kandidaten op de tribune het hele seizoen lang blijven zitten, 8 afleveringen lang. Alleen de hoofdkandidaten verlaten na winst of verlies het spel. Voor de tribunekandidaten is er vanaf nu ook wat te winnen. Wanneer de hoofdkandidaat afvalt, verdelen de overgebleven tribunekandidaten 5.000 euro met elkaar. Voor succesvolle tribunekandidaten kan dat bedrag flink oplopen gedurende het seizoen. Linda nam daardoor naast het gewonnen bedrag in de finale van 157.738 euro, ook nog een bedrag van 1.685 euro mee naar huis.

‘Postcode Loterij Eén tegen 100’ is tot en met 2 juni elke zondagavond te zien om 21.30 uur bij RTL 4.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn