Amsterdam,
15
februari
2018
|
23:26
Europe/Amsterdam

Leonardo DiCaprio roept op tot gezamenlijke aanpak behoud van de aarde

Acteur en milieuactivist hoofdgast op Postcode Loterij Goed Geld Gala

Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak vanavond als hoofdgast op het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij, namens de door hem in 1998 opgerichte Leonardo DiCaprio Foundation (LDF). In zijn speech sprak hij zijn zorg uit over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. Dit besef leidde tot de oprichting van zijn foundation, waarmee hij wil werken aan een oplossing om het tij te keren en zoveel mogelijk mensen hiertoe in beweging te krijgen. DiCaprio: “Als we meer vernieuwers hebben als de Postcode Loterij, die zorgen voor veel geld waarmee we een echt, tastbaar verschil kunnen maken, dan hebben we een kans dat we het tij nog kunnen keren en deze prachtige planeet kunnen beschermen.”

Na zijn speech werd DiCaprio verrast met een cheque van 900.000 euro voor zijn organisatie. Met deze bijdrage kan de LDF wereldwijd werken aan een gezond klimaat, het beschermen van bedreigde diersoorten en het herstellen van ecosystemen.

Internationaal ambassadeur Postcode Loterij
Leonardo DiCaprio trad ook aan als internationaal ambassadeur van de Postcode Loterij. Naast onder meer Bill Clinton, Richard Branson, George Clooney, Desmond Tutu en Rafael Nadal ondersteunt ook DiCaprio de missie van de Loterij voor een groene, rechtvaardige wereld. “Het is een eer samen te werken met een organisatie die de waarden van mijn Foundation deelt. En die de nauwe samenhang ziet tussen het beschermen van het milieu enerzijds en anderzijds het waarborgen van het welzijn van de mens en onze toekomst. De Postcode Loterij erkent niet alleen dit belangrijke verband, maar ze weet een verbazingwekkende hoeveelheid geld bij elkaar te krijgen voor veel van de beste goededoelenorganisaties die werken aan de complexe problemen op het gebied van mens en milieu.”, aldus Leonardo DiCaprio.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn