Amsterdam,
05
juli
2020
|
21:30
Europe/Amsterdam

Lars (32) uit Linne wint 91.492 euro bij tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 50’

‘Postcode Loterij Eén tegen 100’ viert 20ste seizoen in aangepaste vorm

Samenvatting

Lars (32) uit Linne is de gelukkige winnaar van 91.492 euro in de tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 50’, een aangepaste versie van kennisquiz 'Postcode Loterij Eén Tegen 100' waarin rekening is gehouden met de RIVM richtlijnen rondom COVID-19. Vanavond was bij RTL 4 te zien hoe Lars het naast presentatrice Caroline Tensen opnam tegen vijftig tegenkandidaten. Lars wist de laatste drie kandidaten weg te spelen nadat hij het juiste antwoord gaf op de vraag ‘Wat is in het Nederlands de meest voorkomende beginletter van alle Europese landen?’ Door dat antwoord (‘S’) te geven, ging Lars met een bedrag van 91.492 euro naar huis.

Lars, vader van twee kinderen en project engineer van beroep, is blij verrast als hij zijn laatste drie tegenkandidaten wegspeelt en er nog eens 50.000 euro wordt opgeteld bij het bedrag dat hij al had staan: “Het was heel bizar. Het ging zo snel! Nu begint het inmiddels een beetje te bezinken. Het geeft wel een heel lekker gevoel, het winnen van zo’n bedrag. Het maakt het allemaal een stukje makkelijker. Ik kan niet zeggen; ik stop met werken! Maar het bedrag is zeker welkom! We gaan sowieso lekker op vakantie en ik heb een oldtimer-hobby, dus daar komt het ook goed bij van pas.”

Over ‘Postcode Loterij Eén tegen 50’
‘Postcode Loterij Eén tegen 100’ is sinds 2000 te zien op de Nederlandse televisie en viert in deze aangepaste vorm haar 20ste seizoen. In 'Postcode Loterij Eén Tegen 50' neemt één kandidaat het op tegen 50 tegenspelers. Bij elk goed antwoord speelt hij of zij de kandidaten weg die een onjuist antwoord gaven. Als het de kandidaat lukt om de 50 deelnemers weg te spelen, gaat hij of zij naar huis met een flink geldbedrag.

‘Postcode Loterij Eén tegen 50’ is tot en met 23 augustus elke zondagavond te zien om 20.00 uur bij RTL 4.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn