Amsterdam,
12
februari
2020
|
18:14
Europe/Amsterdam

Lancering extra ‘SpaceBuzz’ mogelijk dankzij schenking Postcode Loterij

SpaceBuzz Foundation ambassadeur André Kuipers verrast met 500.000 euro voor uitbreiding van succesvol onderwijsprogramma

Samenvatting

Een grote verrassing voor de SpaceBuzz Foundation vandaag! In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij, dat dit jaar op 4 maart in Carré plaatsvindt, verraste Winston Gerschtanowitz de SpaceBuzz Foundation. De stichting krijgt een bijdrage van 500.000 euro om het innovatieve ‘virtual reality’-onderwijsprogramma ‘De SpaceBuzz’ uit te breiden en verder te ontwikkelen, zodat zoveel mogelijk kinderen in Nederland en daarbuiten kunnen ervaren hoe mooi en kwetsbaar onze planeet is. Samen met leerlingen van de Leidse St. Josephschool die een speciale interesse in ruimtevaart hebben, verraste Winston de nietsvermoedende ambassadeur van de foundation, André Kuipers, bij de SpaceBuzz in Aalsmeer.

De SpaceBuzz is een onderwijsprogramma dat kinderen moet inspireren om zich in te zetten voor een duurzamere wereld. In dit 8 weken durende lesprogramma leren scholieren alles over de ruimte en de aarde, en maken ze een echte reis door de ruimte in een nagebootste raket: de ‘SpaceBuzz’. Deze reis wordt gemaakt om de kinderen de aarde vanuit de ruimte te laten zien: pas dan besef je hoe mooi en kwetsbaar zij is. Dit is het ‘overview’-effect dat ten grondslag ligt aan de SpaceBuzz. De jonge ruimtefanaten van de St. Josephschool mochten vandaag alvast een ‘ruimtereisje’ maken.

Margriet Schreuders, hoofd Goede Doelen bij de Postcode Loterij, vertelt: “Het programma van de SpaceBuzz Foundation laat kinderen op een avontuurlijke manier ervaren hoe belangrijk het is om goed voor onze aarde te zorgen. Het programma is zo succesvol dat de ‘Buzz’ tot 2022 al helemaal volgeboekt is. We zijn blij dat wij de SpaceBuzz dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij financieel kunnen helpen, zodat zij binnenkort onder andere een extra SpaceBuzz kunnen lanceren en nog meer kinderen gebruik kunnen maken van het lesprogramma.”

André Kuipers, ambassadeur van de SpaceBuzz Foundation nam de cheque vandaag in ontvangst. Hij reageerde trots: “Wij zijn hier heel blij mee. Kinderen zijn van nature zeer opmerkzaam en nieuwsgierig. De ruimtevaart is een mooi platform om te laten zien hoe leuk wetenschap en techniek is, en hoe voorzichtig we met de aarde om moeten gaan. Dat we nog meer kinderen dit nu kunnen laten ervaren, is te gek!”

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn