Amsterdam,
17
december
2021
|
23:00
Europe/Amsterdam

Kinderziekenhuizen met 500.000 euro gesteund door Postcode Loterij

Bijdrage voor Project Glimlach om angst, pijn en stress bij kinderen te verminderen

Samenvatting

Duizenden kinderen worden jaarlijks ernstig ziek, of met een afwijking, geboren. Zij worden behandeld in één van de kinderziekenhuizen van Nederland, allen vernoemd naar een koninklijk familielid. Deze ziekenhuizen vragen samen aandacht voor de ondersteuning van hun zorg met de Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Zij willen angst, pijn en stress verminderen bij de 380.000 kinderen die jaarlijks bij hen behandeld worden. Met een schenking van 500.000 euro dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij, kunnen zij daar nu mee aan de slag.

Vrijdagavond werd de organisatie verrast met de cheque van de Postcode Loterij in het tvprogramma The Masked Singer. Het bedrag is een sluitstuk van een actieweek bij RTL, waar op allerlei manieren aandacht is gevraagd voor de fondsenwervende actie van de Kinderziekenhuizen van Oranje.

Angst, pijn en stress verminderen
Een ziekenhuisbezoek brengt vaak spanning en stress met zich mee bij de kinderen en hun ouders. De Kinderziekenhuizen willen er alles aan doen om het bezoek aan het ziekenhuis zo prettig mogelijk te laten verlopen, met zo min mogelijk angst, pijn en stress. Er zijn steeds meer nieuwe inzichten en technologieën die helpen om het ziekenhuisbezoek van kinderen te verbeteren. Om deze methodes te verbeteren, uit te werken, te testen en in praktijk te brengen is veel geld nodig.

Meer weten? Ga naar rtlprojectglimlach.nl

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn