Amsterdam,
05
mei
2019
|
22:30
Europe/Amsterdam

Jan uit Enter wint 143.816 euro bij tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 100’

Jan uit Enter is de gelukkige winnaar van 143.816 euro in de tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 100’. Vanavond was bij RTL 4 te zien hoe Jan het naast presentatrice Caroline Tensen opnam tegen zijn honderd tegenkandidaten. Jan wist de laatste kandidaat weg te spelen nadat hij het juiste antwoord gaf op de vraag ‘Uit welke film met Marilyn Monroe komt de beroemde scène met de opwaaiende witte jurk?’. Door die vraag juist te beantwoorden ging Jan met een bedrag van 143.816 euro naar huis.

Jan is ontzettend blij nadat blijkt dat zijn enige overgebleven tegenspeler Constant de vraag fout beantwoordde. “Yes! Echt niet te geloven. Ik heb tegen mijn vrouw gezegd: als ik win, wil ik een klassieke Ford Mustang kopen. Dat is een droom van mij. Mijn vrouw wil het daar nog even over hebben.”

Jan niet de enige gelukkige
‘Postcode Loterij Eén tegen 100’ is al sinds 2000 te zien op de Nederlandse televisie en sinds dit jaar weer te zien bij RTL 4. Nieuw dit seizoen is dat de kandidaten op de tribune het hele seizoen lang blijven zitten, 8 afleveringen lang. Alleen de hoofdkandidaten verlaten na winst of verlies het spel. Voor de tribunekandidaten is er vanaf nu ook wat te winnen. Wanneer de hoofdkandidaat afvalt, verdelen de overgebleven tribunekandidaten 5.000 euro met elkaar. Voor succesvolle tribunekandidaten kan dat bedrag flink oplopen gedurende het seizoen. Jan nam daardoor naast het gewonnen bedrag in de finale ook nog een bedrag van 1.417 euro mee naar huis.

‘Postcode Loterij Eén tegen 100’ is tot en met 2 juni elke zondagavond te zien om 21.30 uur bij RTL 4.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn